Prețul noilor serii Pixel 5 și Pixel 4a 5G, confirmat pentru Europa

22.09.2020
Prețul noilor serii Pixel 5 și Pixel 4a 5G, confirmat pentru Europa

Luna octombrie va fi una importantă pentru piața smartphone, Google lansând noile serii Pixel 5 și Pixel 4a 5G, la timp pentru a concura noua gamă iPhone.

Google a programat următorul eveniment de lansare Pixel pentru data de 30 septembrie. Cel mai probabil, transmisă exclusiv online, prezentarea va include și un succesor Chromecast cu interfață Google TV, dar și mai multe accesorii smart speaker dezvoltate sub brandul Nest. Însă principalele atracții vor fi, cu siguranță, noile serii Pixel 5 și Pixel 4a 5G.

Pixel 5, la prețul unui telefon mid-range

Tradițional, dispozitivele Pixel din gama principală au fost modele high-end, echipate cu cele mai puternice procesoare de la Qualcomm. Nu și anul acesta, Google decizând să-și adapteze oferta smartphone la actualul context economic global. Transformat într-un flagship accesibil, Pixel 5 vine motorizat de chipsetul Snapdragon 765, cu performanțe ușor inferioare modelului Snapdragon 855 de anul trecut, dar mai ieftin și cu eficiență superioară a consumului de energie.

Totuși, telefonul ar putea fi livrat cu 8 GB memorie RAM și 128 GB stocare, un ecran de 6” cu panel OLED cu refresh rate de 90 Hz și două camere pe spate: un ultra-wide și o cameră standard, ambele de 12 megapixeli. Autonomia ar putea fi un alt aspect îmbunătățit, cu acumulator de 4.000 mAh și încărcare wireless la 15W. Ce mai pierde Pixel 5, în afară de performanță, este și recunoașterea facială, care este înlocuită cu un senzor de amprentă pe spate.

Pixel 4a 5G, la fel de puternic ca Pixel 5, dar mai ieftin

Pregătit ca o alternativă mai ieftină, modelul Pixel 4a folosește același chipset Snapdragon 765, dar asistat cu 6GB RAM. Telefonul va dispune de camere wide și ultra-wide pe spate, fiecare cu rezoluție 12MP. Lista dotărilor este completată cu acumulator de 3800 mAh și ieșire pentru căști de tip jack.

Listat mai devreme în oferta magazinului german ComputerUnivers, prețul Pixel 5 cu 128GB memorie va fi de 629 euro, fanii având de ales între colorile negru sau verde. Modelul Pixel 4a 5G cu 128GB stocare internă va putea fi comandat la prețul de 499 euro, în culorile alb sau negru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult