Primele detalii despre camerele Pixel 8 și 8 Pro

12.06.2023
Primele detalii despre camerele Pixel 8 și 8 Pro

Telefoanele Google Pixel nu s-au concentrat niciodată pe hardware performant la nivelul camerelor, preferând să îmbunătățească procesarea prin software avansat. Odată cu schimbarea de design a seriei Pixel 6, și hardware-ul mai performant a devenit important, iar acum, Google se pregătește să ofere cel mai mare upgrade de hardware pe care l-a primit gama Pixel până acum, dacă noile zvonuri despre Pixel 8 se dovedesc a fi adevărate.

După un an de stagnare, Pixel 8 și 8 Pro primesc un upgrade de cameră

Android Authority a publicat o serie de specificații hardware care detaliază cele două sisteme de camere de pe Pixel 8 și Pixel 8 Pro. După doi ani în care modelele Pixel au folosit același senzor ISOCELL GN1 pentru camera principală, Google a ales să facă upgrade, dar va folosi tot un senzor de la Samsung, modelul ISOCELL GN2.

GN2 oferă tot rezoluție de 50 megapixeli, dar e un senzor de dimensiuni mai mari, ceea ce va asigura o cantitate mai mare de lumină pentru fotografie îmbunătățită în special în lumină slabă. Acest senzor va fi prezent atât pe Pixel 8, cât și pe modelul superior, Pixel 8 Pro.

pixel 8 pro camera
foto: Android Authority

Pixel 8 Pro va primi însă niște upgrade-uri mai mari. De exemplu, camera ultrawide va primi o deschidere mai mare, și un nou senzor Sony IMX787 de 64 megapixeli. Acesta va oferi o rezoluție semnificativ mai mare față de cel de 12 megapixeli din trecut. Pixel 8 rămâne cu aceeași cameră de 12 megapixeli pe ultrawide, cu senzor IMX386.

La capitolul zoom, doar modelul Pro va integra o cameră dedicată, iar aceasta rămâne neschimbată: un senzor de 48 megapixeli cu lentilă periscopică cu mărire 5x. Ambele modele vor avea și un senzor 3D TOF, dar acestea sunt diferite. Pixel 8 va primi doar calculare a distanței folosind un singur punct, în timp ce modelu Pro primește unul mai avansat cu 8×8 puncte. Pixel 8 Pro primește pe spate și un termometru care folosește un senzor FIR MLX90632. Aceasta nu este prima dată când astfel de funcții sunt menționate alături de noile Pixel 8. Din păcate, modelul de bază nu vine cu astfel de capabilități.

Cele două telefoane Pixel 8 sunt așteptate în această toamnă și vor fi, cel mai probabil, primele telefoane livrate din fabrică cu Android 14.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult