Primele imagini care ne arată cum ar putea arăta Galaxy Fold 2 de la Samsung

27.03.2020
Primele imagini care ne arată cum ar putea arăta Galaxy Fold 2 de la Samsung

Cu siguranţă modelele Galaxy Fold şi Galaxy Z Flip nu sunt singurele dispozitive pliabile pe care Samsung le avea în plan în laboratoarele sale. Acestea sunt doar primele modele ale unor noi serii, care completează familiile de produse Galaxy S şi Galaxy Note cu modele cu design-uri mai „ciudate”. Dacă originalul Galaxy Fold nu v-a plăcut dintr-un motiv sau altul, se pare că Samsung are în plan un upgrade semnificativ, întrucât deja există destule zvonuri şi brevete înregistrate care au dus la realizarea unui design neoficial.

Galaxy Fold 2 este aşteptat pentru lansare în această toamnă, simultan cu seria Galaxy Note20. Acesta va păstra ideea originală a lui Fold, însă o va „repara” acolo unde este cazul. Chiar dacă Samsung nu discută încă într-o manieră oficială despre următorul Fold, există destule informaţii despre acest model pentru a realiza un model 3D care să ne arate cum ar putea arăta telefonul.

La o primă vedere, diferenţele sunt minore. Telefonul are acelaşi design exterior, realizat din două laturi care se suprapun. În centru avem un ecran pliabil cu o diagonală de dimensiuni similare, iar pe spate un modul de cameră actualizat, probabil „împrumutat” de la seria Galaxy S20. Iată care sunt principalele diferenţe:

Ecranul exterior este acum întins pe toată suprafaţa frontală, cu un mic „notch” care ascunde o cameră frontală. Acum, telefonul ar putea fi folosit într-un mod obişnuit şi fără a deschide ecranul pliabil. Ecranul de dimensiuni mici ale originalului era unul dintre cele mai mari minusuri ale sale. Apoi avem ecranul pliabil, care renunţă la decupajul din colţul din dreapta sus în favoarea unui mic orificiu pentru o cameră frontală obişnuită, fără senzori de adâncime. Astfel, ai o suprafaţă mai mare a ecranului disponibilă pentru conţinut, iar aspectul general este mai plăcut.

Nu în ultimul rând, în fotografii apre şi un stylus S-Pen. Va fi interesant de văzut dacă Samsung va merge în această direcţie. Faptul că Galaxy Fold 1 a fost prezentat drept un telefon de productivitate sugerează că în viitor ar putea veni şi un model cu S-Pen, însă integrarea lui a fost imposibilă până acum din cauza materialelor de construcţie ale eranului. Acesta foloseşte o protecţie din plastic, care se zgârie foarte uşor. Un stylus ar lăsa urme permanente pe suprafaţa ecranului, aşa că până când nu este integrat un panou din sticlă flexibilă la exterior, probabil că nu vom vedea un astfel de accesoriu pe seria Fold.

Având în vedere că Galaxy Z Flip are deja o suprafaţă subţire din sticlă, ne aşteptăm ca pentru Galaxy Fold 2 să vedem adevărata protecţie din sticlă pliabilă, cei de la Corning promiţând anul trecut că vor avea un produs gata fie în 2020, fie în 2021.

Dacă Samsung va păstra programul de lansări de anul trecut, Galaxy Fold 2 şi seria Galaxy Note20 vor fi prezentate oficial cândva în luna august.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult