Samsung închide temporar fabrica sa de telefoane din Coreea de Sud, unde sunt fabricate Galaxy Z Flip şi Galaxy Fold

24.02.2020
Samsung închide temporar fabrica sa de telefoane din Coreea de Sud, unde sunt fabricate Galaxy Z Flip şi Galaxy Fold

Confruntată cu perspectiva unei epidemii de Coronavirus, Coreea de Sud ia deja măsuri stricte de carantină, numeroase companii fiind obligate să-şi suspende activitatea. Problemele pentru Samsung au apărut după ce la fabrica deţinută lângă oraşul sud-coreean Gumi a fost confirmat cel puţin un caz de infectare cu virusul COVID-19, compania decizând să suspende activitatea de producţie pe etajul unde s-a aflat angajatul bolnav cel puţin până pe data de  25 februarie.

Samsung precizează într-un comunicat de presă că au fost luate măsuri pentru plasarea în carantină şi testarea pentru coronavirus a colegilor care au intrat în contract cu angajatul infectat.

Cu toate acestea, continuarea activităţii după dezinfectarea spaţiilor de lucru şi punerea sub carantină a unora dintre angajaţi este departe de a fi sigură, noi cazuri de infectare putând determina măsuri şi mai stricte din partea autorităţilor sud-coreene. Oraşul Gumi este destul de aproape de Daegu, regiunea devenită epicentrul epidemiei de coronavirus din Coreea de Sud. Cu peste 763 cazuri raportate deja, Coreea de Sud este oficial a doua cea mai afectată ţară cea mai afectată de epidemia COVID-19 .

În prezent Samsung produce majoritatea smartphone-urilor Galaxy la fabricile sale din Vietnam şi India. Fabrica din Coreea de Sud livrează doar un mic număr de telefoane high-end destinate pieţei interne, printre care şi seriile Galaxy Z Flip şi Galaxy Fold. Aşadar, în timp ce suspendarea activităţii va avea un impact minim asupra ofertei tradiţionale de telefoane high-end, cerea relativ mare pentru telefoanele din seria Galaxy Z Flip ar putea să nu mai fie acoperită.

Din fericire, activitatea la fabricile de microprocesoare şi ecrane localizate în alte regiuni ale ţării nu este perturbat, deocamdată.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult