Primele imagini cu posibilul urmaş al celebrului telefon-foto Lumia 1020

01.12.2014
Primele imagini cu posibilul urmaş al celebrului telefon-foto Lumia 1020

Chiar dacă nu a fost cea mai rapidă din cauza rezoluţiei native foarte mari şi a procesorului cam anemic, camera foto implementată pe telefonul Lumia 1020 este încă etalonul calităţii foto din acest segment de piaţă şi are încă un nucleu de simpatizanţi care preferă calitatea înainte de toate. Cei care doresc însă şi un hardware complementar actualizat pot aştepta cu interes un viitor model care va deveni, probabil, Lumia 1030.

Conform unor imagini cu origine incertă apărute online, se pare că Microsoft pregăteşte o actualizare pentru celebrul terminal foto Lumia 1020. Ascuns de data aceasta într-o carcasă fabricată din aluminiu şi plastic, modelul RM-1052 oferă o cameră foto cu parametri necunoscuţi, însă dimensiunea externă ridicată a acesteia şi similitudinile cu protuberanţa camerei foto de pe Lumia 1020 ne fac să credem ca este vorba tot de un model cu rezoluţie mare.

Dincolo de carcasă nouă, RM-1052 oferă un ecran cu rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli şi o diagonală de 5”, 2 GB de memorie RAM, 32 GB de memorie internă şi un procesor quad-core necunoscut.

După cum se remarcă la o privire mai atentă, RM-1052 a abandonat butoanele capacitive hardware în favoarea unor software, o decizie destul de stranie dacă ţinem cont că acest aspect a fost caracteristic doar terminalelor Lumia din gamele inferioare, şi a abandonat lampa cu xenon în favoarea unui bliţ simplu cu două LED-uri.

În acest moment nu se cunosc alte detalii suplimentare despre acest misterios model şi nici o eventuală dată de lansare. RM-1052 ar putea fi la fel de bine şi fostul model Goldfinger/McLaren, care a fost abandonat între timp, însă acesta ar fi trebuit să fie un model de vârf şi nu un terminal de nişă precum Lumia 1020, deci nu ne este prea clar dacă ne aflăm doar în faţa unor imagini care înfăţişează un prototip abandonat sau chiar un telefon aflat în plină dezvoltare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News