Primele imagini neoficiale cu Huawei P20: ecran cu „breton” şi sistem triple camera vertical [FOTO]

06.02.2018
Primele imagini neoficiale cu Huawei P20: ecran cu „breton” şi sistem triple camera vertical [FOTO]

Huawei abia a confirmat data la care va ţine evenimentul de prezentare pentru Huawei P20 (sau P11?), iar detaliile despre noul dispozitiv disponibile până în prezent erau destul de limitate. Se pare însă că avem pentru prima dată imagini cu noul flagship al companiei chineze, din două surse. Primele par să fie imagini „spion” cu dispozitivul protejat de o carcasă care ascunde design-ul exterior, în timp ce setul secundar pare să vină de la un producător de accesorii.

Indiferent dacă ne uităm la fotografiile unui dispozitiv care pare a fi real, sau la cele „de produs” cu diverse modele de husă, Huawei P20 pare să împrumute câteva linii de design de la iPhone X, smartphone-ul de top lansat de Apple în noiembrie 2017. Pe partea din faţă, putem observa o „gaură” în display, similară cu „bretonul” de pe iPhone, dar de dimensiuni mai mici, unde cel mai probabil este poziţionat un sistem de recunoaştere facială, o cameră frontală, senzorii de proximitate şi lumină ambientală şi difuzorul pentru apeluri. 

Pe partea din spate, telefonul pare să fie echipat cu primul sistem „triple camera”, cu trei senzori şi trei obiective, alături de un sistem de focalizare cu laser şi un blitz în partea de jos. Acestea sunt dispuse vertical şi încadrate într-un oval, pe partea din stânga, aspectul general fiind foarte similar cu cel de pe iPhone X. Nu ştim încă ce capabilităţi în plus va oferi acest sistem de camere şi nu putem observa în aceste imagini branding-ul Leica, ceea ce sugerează că avem de a face cu randări 3D, nu cu fotografii reale cu spatele dispozitivului.

Alte detalii legate de exteriorul telefonului sunt cele trei butoane care sunt amplasate pe partea din dreapta şi lipsa unui senzor de amprentă. Acesta ar putea fi integrat în display, companii din China precum Vivo oferind deja un dispozitiv echipat cu această tehnologie la vânzare, sau poate că Huawei a decis să urmeze exemplul Apple şi să renunţe complet la această componentă pentru autentificare.

În cele din urmă, se pare că există şi un model de Huawei P20 cu un design mai tradiţional, fiind vorba probabil despre o variantă „Lite”. Imaginea cu acest model descrie un telefon cu ecran normal, pe format 16:9, cu un sistem dual camera vertical şi un senzor de amprentă pe spate. Cel mai probabil, acest model va înlocui modelul P10 lite de anul trecut.

Momentan acestea sunt doar primele imagini cu noul flagship de la Huawei. Acestea se aliniază însă cu informaţiile mai vechi pe care le-am primit, inclusiv forma „bretonului” din display fiind similară cu cea pe care am văzut-o în decembrie în cadrul unui leak. Nu în ultimul rând, zvonurile vorbeau despre trei modele P20: Cel standard şi unul Lite, pe care le-am văzut în aceste imagini, cât şi o variantă „Pro”, cu cele trei camere poziţionate central, similar cu cele de pe Huawei Mate 10 Pro. Vom alfa toate detaliile despre Huawei P11/P20 la sfârşitul lunii martie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult