Primele informaţii neoficiale despre Microsoft Lumia 940 şi Lumia 940 XL

24.04.2015
Primele informaţii neoficiale despre Microsoft Lumia 940 şi Lumia 940 XL

Nokia Lumia 930 a fost un telefon bun, însă nu suficient de bun pentru a-i motiva pe unii dintre posesorii mai vechilor modele de vârf Lumia 925 sau Lumia 920 să facă pasul la noua generaţie. Cei care şi-au dorit o actualizare serioasă pentru gama Lumia se pare că vor primi nu unul, ci două modele de vârf noi, însă probabil că ne mai despart câteva luni bune de lansarea oficială al celor de la Microsoft.

Conform unor surse neconfirmate, Microsoft pregăteşte atât vârful de gamă Lumia 940, cât şi o versiune mai mare numită Lumia 940 XL. Din puţinele informaţii disponibile în acest moment, se pare că modelul de bază va oferi un ecran cu diagonală de 5,2”, în timp ce Lumia 940 XL va oferi un ecran de 5,7” şi va fi mai degrabă un urmaş al giganticului Lumia 1520.

Cele două telefoane se pare că vor folosi procesoare puternice octa-core de la Qualcomm, camere foto PureView cu senzori de 24-25 MP şi camere foto frontale mai bune cu senzori de 5 MP sau mai mari. La aceste dotări se va adăuga un sistem de control tridimensional cu ajutorul gesturilor, adică ceea ce ne-a promis acum ceva vreme anulatul model McLaren, un scanner pentru iris care va pune în valoarea sistemul de autentificare Microsoft Hello şi suport pentru stylus. Utilitatea unui stylus pe un ecran de 5,2” este discutabilă, acesta urmând probabil să fie folosit doar în cazul versiunii mai mari Lumia 940 XL.

Microsoft a anunţat anterior că nu va mai lansa nici un vârf de gamă bazat pe platforma Windows Phone 8.1, o decizie normală ţinând cont că un astfel de produs ar putea însoţi mai bine lansarea oficială a viitorului Windows 10 pentru telefoane mobile. Cele două noi modele ar putea fi anunţate în viitorul apropiat, poate chiar în cadrul evenimentului BUILD 2015 care va avea loc pe 29 aprilie, însă lansarea lor implică şi finalizarea sistemului de operare, iar asta înseamnă că de disponibilitatea efectivă pe rafturile magazinelor ne mai despart câteva luni.

Conform aceluiaşi zvon, odată cu Lumia 940 şi Lumia 940 XL, Microsoft ar putea anunţa şi două modele din gama intermediară. Unul dintre acestea va oferi o cameră foto PureView cu senzor de 13-14 MP şi o diagonală uzuală, acesta urmând să fie probabil urmaşul modelului Lumia 830, în timp ce altul va oferi un ecran cu diagonală mare şi o cameră foto standard, acesta urmând să înlocuiască probabil modelul Lumia 1320 şi să ofere o configuraţie mai bună decât Lumia 640 XL.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News