Primul PC-telefon cu Windows 10: Nurve SyncPhone

02.12.2015

Microsoft oferă celor care doresc să folosească telefonul ca o unealtă de productivitate posibilitatea de a-şi transforma noile Lumia 950 şi 950 XL în PC-uri cu Windows 10 folosind funcţionalitatea Continuum, însă cei nemulţumiţi de limitările acesteia ar trebui să ia în considerare SyncPhone. Acesta este un smartphone bazat pe Windows 10 (cel desktop, nu Mobile) care doreşte să fie dispozitivul care să înlocuiască PC-ul, tableta şi telefonul.

Nurve, o companie americană aflată la început de drum, a lansat pe IndieGoGo proiectul SyncPhone, care doreşte să pună în buzunarele utilizatorilor PC-uri complet echipate. SyncPhone va rula Windows 10 complet, ceea ce înseamnă că aplicaţiile desktop vor putea rula fără probleme, alături de cele universale din Windows Store. Acest lucru este posibil graţie procesoarelor Intel Atom care stau la baza celor trei modele SyncPhone: cel clasic, modelul S şi varianta de top numită „Pro”.

Toate smartphone-urile SyncPhone sunt construite în jurul unor display-uri de 5,4” cu rezoluţie HD. Modelul de bază este un smartphone cu Intel Atom x5-Z8300 care poate atinge frecvenţa de 1,84 GHz în full load, 2 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi cameră foto de 8 megapixeli. Acesta dispune de locaş pentru carduri microSD, însă nu vine echipat cu un stylus. Varianta SyncPhone S integrează chipset-ul Intel Atom x5-Z8500 (2,24 GHz), 64 GB spaţiu de stocare, 4 GB memorie RAM şi cameră de 12 megapixeli, alături de un stylus. Modelul Pro vine cu de două ori mai mult spaţiu decât varianta imediat inferioară, oferind 128 GB spaţiu de stocare şi 8 GB memorie RAM, însă vine şi cu un procesor mult mai puternic, Intel Atom x7-Z8700 la 2,4 GHz. Şi SyncPhone Pro vine echipat cu un stylus.

Toate sunt construite în jurul unei carcase monobloc realizată din aluminiu, care dispune de un suport pentru a poziţiona telefonul pe birou. Mufa de încărcare foloseşte standardul USB Type-C, însă telefonul va dispune de asemenea de o mufă Micro-HDMI pentru conectarea la un monitor pentru utilizarea pe post de computer.

Preţurile sunt atractive pentru pre-comanda prin IdieGoGo. SyncPhone, modelul de bază este disponibil acum la 300 de dolari, Modelul S la 360 de dolari, iar modelul Pro la 500 de dolari. Preţurile de listă, atunci când vor intra în oferta magazinelor va creşte la 390 pentru Syncphone clasic, 400 pentru Syncphone S şi 700 pentru SyncPhone Pro.

Compania doreşte să strângă 750.000 de dolari pentru a începe producţia de SyncPhone, urmând să livreze primele unităţi în luna februarie a lui 2016.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult