Primul smartphone VAIO soseşte în Europa, afişând un design elegant şi dotări la nivel mid-range

Primul smartphone VAIO soseşte în Europa, afişând un design elegant şi dotări la nivel mid-range

Brandul VAIO, aproape abandonat după ce Sony a cedat companiei mamă Japanese Industrial Partners 95% din portofoliul de acţiuni, este pe cale să reintre în atenţia publicului, apărând de această dată pe produse din gama smartphone, primul model din serie urmând să fie dezvăluit în cadrul unui eveniment special pregătit pentru data de 12 martie.

Primul smartphone VAIO - design concept

Potrivit informaţiilor rămase deocamdată neconfirmate oficial, primul smartphone VAIO va fi lansat atât pentru pieţele asiatice, cât şi cele europene, mizând pe afinitatea utilizatorilor faţă de celebrul brand de laptopuri Sony VAIO.

Preţul la vânzare nu este cunoscut, însă lista preliminară cu specificaţii pare ferm ancorată în gama telefoanelor mid-range: chipset Snapdragon 410 cu procesor pe 64 biţi, 2GB memorie RAM şi 16GB spaţiu de stocare intern. Ecranul cu diagonală este limitat la rezoluţie HD, însă perechea de camere foto cu rezoluţie 13MP şi 5MP ar trebui mulţumească majoritatea amatorilor de fotografie şi selfie-uri. Sistemul de operare livrat este Android 5.0.

Posibil inspirat de actualul model Xperia Z3, noul smartphone VAIO încă nu şi-a dezvăluit aspectul exterior. Ştim doar că varianta sa retail va fi livrată într-un ambalaj complet negru, ilustrat cu logo-ul VAIO. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult