Primul telefon iQOO de la Vivo nu este pliabil. Are un design atrăgător

18.02.2019
Primul telefon iQOO de la Vivo nu este pliabil. Are un design atrăgător

Săptămâna trecută, Vivo a prezentat un nou brand de smartphone-uri numit iQOO. Acesta ar trebui să ofere o alternativă mai ieftină la modelele sale principale, asemeni Pocophone pentru Xiaomi şi Honor pentru Huawei. Primul smartphone oficial prezentat sub acest nume a apărut pentru câteva secunde în timpul unei pauze publicitare în timul unei transmisii a unui meci de baschet şi pare a fi un dispozitiv obişnuit, nu unul pliabil, cum era iniţial sugerat.

Telefonul iQOO pare să fie realizat folosind un design standard, cu sticlă pe ambele părţi şi un sistem de cameră triplu. Tot ce putem observa din imagini sunt logo-ul iQOO în colţul din stânga jos al dispozitivului, design pe care l-am mai văzut în trecut pe telefoanele Huawei şi Honor, şi un spate care reflectă lumina într-un mod atrăgător, realizând un soi de gradient care este foarte luminos în centru şi întunecat la margini.

Acesta nu este însă un anunţ oficial pentru telefonul iQOO, ci mai degrabă un soi de „teaser” pentru dezvăluirea oficială. Nu avem la îndemână o listă de specificaţii hardware şi nici o dată de lansare sau un preţ. Având în vedere însă că pe spatele telefonului nu poate fi observat un senzor de amprentă, există posibilitatea ca acesta să fie integrat în display. De altfel, Vivo a fost prima companie care a adus pe piaţă un telefon cu amprentă în display, deci şi brandul său secundar ar putea avea acces la astfel de tehnologii.

De asemenea, iQOO ar putea fi brandul de telefoane Vivo care să fie lansate şi în vest în mod oficial, dispozitivele sale fiind vândute momentan doar în Asia.

Imaginile pe care le-am văzut de curând cu un telefon iQOO pliabil nu sunt însă obligatoriu false. Chiar dacă primul telefon iQOO ar putea fi unul „standard”, noul sub-brand al Vivo ar putea lansa în 2019 şi un telefon pliabil. Probabil că majoritatea producătorilor mai mici de smartphone-uri aşteaptă mai întâi lansarea modelelor pliabile ale liderilor pieţei, Samsung şi Huawei urmând să prezinte primele lor modele în următoarele câteva săptămâni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult