Vivo Apex 2019: telefonul cu amprentă pe tot ecranul apare într-un clip de prezentare [VIDEO]

29.01.2019
Vivo Apex 2019: telefonul cu amprentă pe tot ecranul apare într-un clip de prezentare [VIDEO]

Vivo APEX 2019 este un smartphone impresionant din mai multe puncte de vedere, acesta oferind o privire către viitorul dispozitivelor mobile. Acesta nu are niciun buton fizic, nu are port de încărcare USB şi nici difuzoare pentru redarea sunetului, însă asigură o experienţă de utilizare normală pentru utilizatori. Cel mai impresonant este însă senzorul său de amprentă, care poate fi folosit pe întreaga suprafaţă a display-ului.

Un clip video cu Vivo APEX 2019 a apărut pe internet, acesta prezentând diversele capabilităţi ale telefonului. În ciuda faptului că cel care prezintă vorbeşte în Chineză, nu este necesară o traducere pentru a înţelege noile funcţii ale dispozitivului.

În primul rând, butoanele de volum şi power folosesc un senzor de presiune integrat în carcasa telefonului, butonul power fiind marcat pe suprafaţa ramei, acesta fiind uşor de găsit prin atingere fără să te uiţi la telefon. Display-ul nu este întrerupt de un notch şi nici de o cameră foto integrată în display, asemeni altor dispozitive, ideea din spatele lui APEX 2019 fiind realizarea unui dispozitiv cu ecran pe întreaga suprafaţă frontală a telefonului. Desigur, în partea de jos există un mic spaţiu negru, similar cu cel al altor dispozitive din ultimul an.

Conectivitatea USB şi încărcarea se realizează folosind un port magnetic amplasat pe partea din spate a telefonului, conectorul fiind din păcate proprietar. Acest lucru înseamnă că pentru cei care vor să aibă la îndemână un cablu de încărcare, nu vor putea folosi unul standard cu mufă USB Type-C.

Cea mai mare noutate a acestui telefon rămâne însă senzorul de amprentă, care înregistrează foarte repede amprenta utilizatorului şi funcţionează apoi prin atingere oriunde pe suprafaţa ecranului. Este de ajuns ca ecranul să fie oprit, iar utilizatorul să atingă telefonul cu un deget înregistrat în orice poziţie, fie că telefonul este în orientare normală sau pe laterală. Având în vedere că abia de curând am primit senzori de amprentă în display într-o poziţie fixă, APEX 2019 pare să fie mult mai avansat decât concurenţa la acest capitol.

Şi redarea de sunet este inovatoare, aceasta fiind realizată prin display. Telefonul nu dispune de difuzoare pentru redarea de muzică sau alte activităţi multimedia. Redarea de conţinut audio se face la un volum destul de mare, în lipsa componentelor tradiţionale. Se pare că sunetul se aude mai tare în partea din spate a dispozitivului, probabil o limitare a tehnologiei, cât şi a construcţiei, ideea de bază fiind realizarea unui dispozitiv cu cât mai puţine orificii pe carcasă.

La nivel de specificaţii hardware, Vivo a integrat în Apex 2019 un chipset Snapdragon 855, 12 GB memorie RAM şi 512 GB stocare internă, însă nu şi o cameră frontală. Fiind vorba doar despre un dispozitiv „concept”, cel mai probabil acesta nu va fi lansat în forma sa actuală pe piaţă. O cameră frontală cu motoraşe precum cel de pe Vivo NEX ar putea fi folosit pentru realizarea unei versiuni comerciale a acestui telefon.

Vivo promite să prezinte pe larg APEX 2019 la Mobile World Congress 2019, eveniment care va avea loc în Barcelona la sfârşitul lunii viitoare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult