Probleme pentru utilizatorii Pixel 6: pete negre sesizabile cu ecranul oprit

13.01.2023
Probleme pentru utilizatorii Pixel 6: pete negre sesizabile cu ecranul oprit

Problemele cu ecranul nu sunt ceva nou pentru utilizatorii Pixel 6, însă de data aceasta neplăcerile par să apară din vina utilizatorilor, degradând aspectul telefonului și mai puțin calitatea imaginii.

Dacă la scurt timp după lansare, un mic număr de telefoane Pixel 6 au dezvoltat pixeli „morți” în jurul perforației camerei foto, de data aceasta problemele par să nu fie rezultatul unor vicii de fabricație, ci uzurii accelerate a stratului oleofobic menit să reducă vizibilitatea pe ecran a urmelor de amprente și reflexia surselor de lumină ambiantă. Deși, într-o anumită măsură, uzura treptată a stratului oleofobic este un fenomen normal pentru ecranul telefoanelor folosite fără folie de protecție suplimentară, de obicei aceasta se manifestă într-un mod uniform. În cazul de față putem vorbi despre cojirea statului oleofobic, tiparul de formă circulară sugerând o degradare cauzată de contactul local cu o substanță acidă. Potrivit teoriilor circulate de unii utilizatori, stropii împroșcați la curățarea unei portocale sau zeama de lămâie ar putea fi suficiente pentru deteriorarea stratului oleofobic. Altă variantă ar fi aplicarea defectuoasă a stratului oleofobic, rezultând zone cu aderență redusă care se manifestă în timp.

Cert este că petele diferite ca număr și diametru sunt vizibile doar cu ecranul oprit, aspectul imaginii nefiind afectat.

De natură să deprecieze valoarea telefonului la o eventuală revânzare, defectul cu importanță mai degrabă estetică poate fi preîntâmpinat evitând expunerea directă a suprafeței ecranului la substanțe corozive, cum ar fi sucul de citrice și chiar unele tipuri de dezinfectanți.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult