Qualcomm lansează chipsetul Snapdragon 712, echipat cu CPU mai rapid şi tehnologie Quick Charge 4+

07.02.2019
Qualcomm lansează chipsetul Snapdragon 712, echipat cu CPU mai rapid şi tehnologie Quick Charge 4+

Realizat folosind procesul de fabricaţie pe 10 nm, Snapdragon 712 reprezintă un upgrade mai degrabă modest adus predecesorului Snapdragon 710. Chip-ul dispune de procesor octa-core cu frecvenţe mărite şi o versiune îmbunătăţită a tehnologiei de încărcare rapidă Quick Charge 4.

Sporul de performanţă este adus de tactarea nucleului Kryo 360 la 2.3GHz (faţă de 2.2GHz la modelul anterior).

Snapdragon 712 păstrează nucleul grafic Adreno 616 şi procesorul audio Hexagon 685 DSP, astfel că performanţele în jocuri şi la redarea de muzică prin căşti cu intrare jack 3.5 mm rămân neschimbate.

Dispozitivele echipate cu Snapdragon 712 vor dispune şi de conectivitate Bluetooth îmbunătăţită, noul chipset integrând tehnologiile TrueWireless Stereo Plus şi Broadcast Audio, capabile să ofere fidelitate audio superioară la folosirea cu accesorii Bluetooth compatibile. Accesul la servicii de internet mobil se face cu ajutorul unui modem Snapdragon X15, oferind viteze de pănă la 800 Mbps şi 150 Mbps (download/upload) prin reţelele LTE 4G.

Suportul pentru camere foto asigurat de procesorul Spectra 250 ISP poate urca până la rezoluţie 32MB cu un singur senzor optic, sau 20MP în modul dual camera.

Primele modele smartphone echipate cu chip-ul Snapdragon 712 vor fi disponibile în magazine înainte de jumătatea acestui an.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult