Snapdragon 855, mai rapid decât iPhone XS în benchmark-ul AnTuTu

21.01.2019
Snapdragon 855, mai rapid decât iPhone XS în benchmark-ul AnTuTu

Galaxy S10, LG G8, Xperia XZ4 şi multe alte produse smartphone de top aşteptate pentru lansare în cursul acestui an vor folosi Snapdragon 855, noul chipset high-end dezvoltat de Qualcomm folosind procesul de fabricaţie pe 7nm.

Lesne de înţeles, aşteptările faţă de cele mai puternic chipset pentru telefoane cu sistem Android sunt foarte ridicate, competiţia reprezentată de Apple oferind deja o soluţie cu performanţe de invidiat, regăsită pe cele mai noi modele iPhone X.

Un foarte bun reper pentru aflarea performanţelor de care sunt capabile produsele smartphone şi tabletele cu Android sau iOS, benchmark-ul AnTuTu este deţinut de o companie care obişnuieşte să publice pe site-ul propriu clasamente oficiale cu performanţele de care sunt capabile diferite categorii de dispozitive, diferenţiate prin configuraţia hardware şi mai puţin numele de brand. Ultima versiune a acestui clasament pune pe hartă şi chipsetul Snapdragon 855, rezultatele indicând un nivel de performanţă cu mult peste nivelul generaţiei anterioare de chipseturi pentru telefoane cu Android.

Chiar dacă nu cu mult, Snapdragon 855 reuşeşte să depăşească şi chip-ul A12 Bionic livrat de Apple pe seria de telefoane iPhone XS (scor de 362110 puncte vs 355000 puncte). Obţinut cu o platformă de referinţă Qualcomm bazată pe Snapdragon 855, scorul ar putea să mai crească pe dispozitivele retail echipate cu sisteme de răcire mai bine puse la punct, sau mai bine optimizate la partea de software. Din fericire, pentru o imagine completă asupra performanţelor de care sunt capabile noile modele flagship cu Android nu mai avem mult de aşteptat, Galaxy 10 având data de lansare confirmată pentru 20 februarie 2019.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult