Qualcomm va construi un telefon de gaming propriu, cu procesor Snapdragon 875

08.10.2020
Qualcomm va construi un telefon de gaming propriu, cu procesor Snapdragon 875

Producătorii tradiționali de smartphone-uri precum Samsung, Apple sau Huawei au stat destul de departe de „moda” telefoanelor de gaming. Între timp, companii precum Xiaomi, ASUS, ZTE și recent Lenovo au început să construiască branduri noi de smartphone-uri ultra-performante, dedicate gamerilor. Qualcomm este compania care produce tradițional chipset-urile din spatele acestor telefoane de top, însă începând de anul acesta, compania americană ar putea deveni și un producător de smartphone-uri de gaming, pregătind lansarea unui brand propriu.

Qualcomm lucrează la un telefon de gaming alături de ASUS, bazat pe Snapdragon 875

Qualcomm a trimis deja invitații către un eveniment Snapdragon care va avea loc pe 1 și 2 decembrie. Aici este așteptat anunțul oficial al noului chipset Snapdragon 875, noua variantă de procesor mobil high-end al companiei, și primul din portofoliul său construit pe arhitectura de 5nm. Acesta ar fi și primul procesor ARM care folosește noile nuclee de performanță înaltă Cortex-X1, anunțat recent de către Arm Holding.

În cadrul acestui eveniment, zvonurile afirmă acum că vor fi lansate și primele telefoane de gaming ale Qualcomm. Acestea vor avea la bază noul procesor high-end Snapdragon 875, însă ar putea fi construit de către ASUS. Producătorul taiwanez a lansat deja trei modele din seria ROG Phone pe piață, deci are o experiență în domeniu, pe lângă experiența de producător de smartphone-uri de mai mulți ani. Se pare că acest nou model de smartphone Qualcomm va beneficia și de un branding ROG Phone, mai ușor de recunoscut în piață de către clienți.

Nu este clar însă ce va separa modelele de la Qualcomm și ASUS de celelalte modele de smartphone-uri de pe piață și cum vor reacționa ceilalți producători de smartphone-uri similare atunci când vor trebui să concureze chiar cu producătorul procesoarelor care stau la baza telefoanelor lor. De asemenea, nu este clar dacă aceste telefoane vor înlocui în piață modelele ROG Phone de la ASUS, sau dacă cele două serii vor fi oferite în paralel.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult