Realme a anunțat modelul GT 5G, cel mai ieftin smartphone cu Snapdragon 888

04.03.2021
Realme a anunțat modelul GT 5G, cel mai ieftin smartphone cu Snapdragon 888

Brandul de buget Realme a anunțat în mod oficial flagship-ul său pentru anul 2021. Acesta se numește Realme GT 5G și este echipat cu hardware de top, într-o carcasă inspirată de mașini de curse. Dacă ne-am uita doar pe lista de specificații, am putea presupune că este vorba despre un smartphone de peste 1.000 de euro, însă, în realitate, acesta costă chiar sub jumătate din prețul de listă al unui flagship de la Samsung sau Apple.

Realme GT 5G este echipat cu cel mai puternic procesor de pe piață

Realme GT 5G este construit în jurul unui ecran AMOLED de 6,43”, compact pentru un flagship din 2021, cu refresh rate de 120 Hz, rezoluție Full HD+ și sensibilitate la atingere de 360 Hz. Acesta beneficiază de un chipset Snapdragon 888, cel mai puternic model disponibil pe piață și folosește 8 sau 12 GB RAM LPDDR5 și 128 sau 256 GB stocare internă pe format UFS 3.1.

Toate acestea sunt caracteristici de top, egalate doar de către telefoane high-end scumpe. Totuși, Realme vine cu un preț de pornire de numai 2.799 yuan în China (360 de euro) pentru acest model. Desigur, asta înseamnă că au fost făcute niște compromisuri la anumite categorii. În primul rând, camera foto este una mai degrabă mid-range decât high-end. Vorbim despre o cameră triplă, cu senzor principal de 64 megapixeli (SONY IMX682), senzor de 8 megapixeli pentru obiectivul ultra-wide și un senzor de 2 megapixeli pentru lentila macro.

realme-gt-5g-silver

Acumulatorul de 4.500 mAh este de asemenea mai mic decât al altor telefoane de top, însă încărcarea la 65W va asigura o încărcare rapidă în puțin peste jumătate de oră, spune Realme (35 minute). Desigur, nu se pune problema de încărcare wireless la acest preț.

La lansarea în Europa va crește cu siguranță prețul

Și totuși, Realme GT 5G vine și cu niște avantaje la care nu ne-am fi așteptat. Telefonul vine cu difuzoare stereo compatibile cu Dolby Atmos, senzor de amprentă integrat în display, un jack de 3,5mm și Android 11 cu Realme UI 2.0 preinstalat din fabrică.

Realme GT 5G se lansează mai întâi în China, pe 10 martie, în variante Silver, Blue și Racing Yellow. Aceasta din urmă folosește un spate din piele vegană, adică plastic cu o textură care imită pielea. Varianta de top, echipată cu 12 GB RAM și 256 GB stocare costă 3.299 yuan, adică 425 euro. Urmează să primim și un anunț oficial pentru varianta internațională a telefonului. Aceea va avea cu siguranță însă un preț mai ridicat.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult