Realme a dezvăluit GT Neo 5 SE, primul său telefon cu Snapdragon 7+ Gen 2 și 1 TB stocare

04.04.2023
Realme a dezvăluit GT Neo 5 SE, primul său telefon cu Snapdragon 7+ Gen 2 și 1 TB stocare

Realme pare că lansează telefoane pe bandă rulantă, aproape în fiecare săptămână oferind  detalii despre câte un nou dispozitiv. Strategia companiei pare să funcționeze, însă, întrucât acesta este brand-ul cu cea mai rapidă creștere din Europa și pare să fie printre „câștigătorii” de pe piața din India. Astăzi aflăm detaliile oficiale despre noul Realme GT Neo 5 SE, care pare că împrumută câteva avantaje ale modelului Neo5 original, cunoscut în Europa și sub numele de GT 3, dar vine cu hardware dintr-o categorie inferioară, la un preț mai mic.

GT Neo 5 SE de la Realme oferă performanță de flagship la un preț accesibil

Realme GT Neo 5 SE este unul dintre primele telefoane echipate cu noul chipset Snapdragon 7+ Gen 2 de la Qualcomm. Acesta promite astfel performanță comparabilă cu cea a unui flagship de anul trecut, cu o stabilitate bună a nivelului de performanță susținută și cu un preț semnificativ mai mic. GT Neo 5 SE vine echipat cu un ecran de 6,74” cu rezoluție neobișnuită, de 2.772 x 1.240 pixeli și refresh rate la 144 Hz.

Configurația hardware folosește până la 16 GB RAM și 1 TB stocare, ceva ce nu vedem foarte des pe dispozitive din seriile de medie, dar și o baterie imensă, de 5.500 mAh. Aceasta se va încărca însă semnificativ mai lent decât cea de pe modelul GT Neo 5, la doar 100W, față de 150 (și chiar 240W în varianta de top).

Din păcate, camera, care a devenit una dintre cele mai importante componente de pe un smartphone în ultima perioadă, este una din gama medie, fără nimic cu adevărat special. Am mai văzut acest modul de cameră și în alte dispozitive și produce rezultate decente, dar nu extraordinare, nici măcar pentru această categorie de piață. Vorbim despre un modul principal cu senzor de 64 megapixeli, alături de un ultrawide de 8 megapixeli și o lentilă „microscop” de 2 megapixeli. Realme a fost printre primele brand-uri care au oferit această funcție de microscop, alături de „frații” de la Oppo și OnePlus.

Prețurile pentru China pornesc de la 2.099 yuan, pentru varianta 8+256 GB (280 euro), și ajunge până la 2.799 yuan pentru varianta de top, cu 16 GB RAM și 1 TB stocare (370 euro). Lansarea va avea loc pe 10 aprilie. Având în vedere că vorbim despre un model Realme, brand care este foarte activ în Europa, s-ar putea să vedem GT Neo 5 SE și pe piețele vestice, dar, cel mai probabil sub un alt nume și la un preț puțin mai mare.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult