Primele teste cu Snapdragon 7+ Gen 2: chipset mid-range, mai rapid decât cele de flagship-uri din 2022

20.03.2023
Primele teste cu Snapdragon 7+ Gen 2: chipset mid-range, mai rapid decât cele de flagship-uri din 2022

Săptămâna trecută, Qualcomm anunța noul Snapdragon 7+ Gen 2, noul său chipset mid-range din gama superioară. Acesta se va regăsi pe telefoane mid-range premium, cu specificații înalte, dar prețuri mai accesibile decât modelele din zona „flagship”. Lista de specificații a noului procesor sugera performanță de flagship, iar acum, primele teste de performanță confirmă acest lucru. Publicația Android Authority a avut la dispoziție un dispozitiv de referință echipat cu acest nou procesor, iar rezultatele sunt de-a dreptul impresionante pentru zona de medie.

Telefonul de referință cu Snapdragon 7+ Gen 2 a depășit în teste ambele variante Galaxy S22 (Exynos și Snapdragon)

Acesta este probabil cel mai mare salt de performanță de pe smartphone-uri din zona mid-range de până acum, performanța fiind apropiată de cea a unor flagship-uri din 2022, iar în anumite cazuri chiar mai mare. De exemplu, procesoarele Exynos 2200 și Snapdragon 8 Gen 1 de pe seria Galaxy S22 sunt întrecute în multe teste de performanță de noul Snapdragon 7+ Gen 2, acesta apropiindu-se foarte mult de ceea ce vedem pe dispozitive echipate cu Snapdragon 8+ Gen 1.

snapdragon 7+ Gen 2 cpu
sursa: Android Authority

În GeekBench 5, Snapdragon 7+ Gen 2 a obținut 1.211 puncte în testul Single-Core și 4.024 în Multi-Core. Aceste rezultate sunt foarte apropiate de cele ale Snapdragon 8+ Gen 1, care obține 1.309, respectiv 4.213 puncte, în modelul ASUS ROG Phone 6. Ba chiar în Single-Core depășește chiar și modelul 8 Gen 2 de pe OnePlus 11, care obține doar 1.170 puncte.

În testul de performanță Wild Life din 3DMark, care poate demonstra capabilitățile de gaming ale procesorului, Android Authority a dezvăluit că noul chipset a reușit să depășească Exynos 2200 și Tensor G2 de la Google, dar nu cu foarte mult. Procesorul grafic este în continuare în urma modelelor Snapdragon 8 Gen 1 sau 8+ Gen 1, dar tot oferă un aport de performanță major de aproximativ 2,5x față de alte modele mid-range, precum Snapdragon 778G Plus din Nothing Phone (1).

Snapdragon 7+ Gen 2 GPU
sursa: Android Authority

Performanța susținută este mai bună decât pe flagship-urile din 2022, inclusiv cele de gaming

Ce este însă cel mai interesant este faptul că performanța pe care o oferă este susținută complet, pe tot parcursul utilizării. În timp ce alte procesoare de top din gama Snapdragon 8 reușesc să obțină scoruri foarte bune în teste, dar rareori pot susține performanța după primele câteva minute, Snapdragon 7+ Gen 2 pare că nu are probleme cu supraîncălzirea. Graficul publicat de Android Authority arată o linie complet dreaptă de la început și până la final, scorurile în Stress Test-ul 3DMark fiind constante după 20 de rulări. În comparație, modelele echipate cu Snapdragon 8 Gen 1 sau 8+ Gen 1 obțin la final scoruri mult mai mici, apropiate mai degrabă de 778G. Chiar și Snapdragon 8 Gen 2 scade mult față de scorul inițial pe Galaxy S23 Ultra, dar chiar și sub stres, acel model rămâne mai performant.

snapdragon 7+ Gen 2 stress test
sursa: Android Authority

Momentan avem confirmări că acest procesor va fi lansat pe noi dispozitive Realme și Redmi, care, cel mai probabil, vor fi vândute în China. În cazul în care vom vedea acest procesor și pe smartphone-uri vândute în vest în 2023, în funcție de preț și sistemul de răcire ales, modelele cu Snapdragon 7+ Gen 2 ar putea fi mai performante decât multe flagship-uri din 2022 încă la vânzare, sau modele vândute drept mid-range superior cu chipset flagship de anul trecut.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult