Realme Flash ar putea fi primul telefon Android cu încărcare wireless magnetică, la fel ca iPhone 12

27.07.2021
Realme Flash ar putea fi primul telefon Android cu încărcare wireless magnetică, la fel ca iPhone 12

Brandul Realme, „născut” în urmă câțiva ani în cadrul Oppo și separat pe parcurs într-o companie separată, dar „înfrățită”, pare că dorește să fie puțin mai mult decât un simplu brand de smartphone-uri de buget. Am văzut asta recent cu modelul Realme GT, care țintește mai sus decât te-ai aștepta de la un astfel de dispozitiv, iar următorul telefon high-end pe care compania îl pregătește, Realme Flash, ar putea fi cel care va duce acest nume într-o nouă direcție, care pare să țintească direct spre Apple.

Realme Flash va fi un model high-end cu magneți integrați în carcasă

GSM Arena a publicat câteva imagini cu Realme Flash, un nou smartphone al brandului chinez, care integrează funcționalitate pe care am văzut-o prima dată anul trecut pe dispozitivele iPhone 12. Este vorba despre o tehnologie similară cu MagSafe, pe care Realme o numește MagDart. Aceasta este bazată pe magneți, amplasați pe partea din spate a telefonului, care permite atașarea rapidă de accesorii pe telefon.

Spre diferență de soluția Apple, Realme nu pare să plănuiască o întreagă serie de accesorii magnetice, ci pentru început va oferi doar un încărcător wireless magnetic, care se atașează perfect pe bobina de încărcare de pe spatele dispozitivului. Conform GSM Arena, puterea de încărcare va fi comparabilă cu cea de pe iPhone 12, adică la 15W. Adaptorul magnetic de încărcare pare să includă și fante de ventilație, care să scadă temperatura dispozitivului în timpul încărcării. Acesta ar fi și primul telefon Realme care folosește încărcare wireless.

Restul specificațiilor sunt la nivelul modelului Realme GT, adică high-end, cu mențiunea că avem de a face cu un ecran curbat la margini, nu unul plat. La interior, noul Realme Flash va folosi un chipset Snapdragon 888 și 12 GB RAM, alături de 256 GB stocare internă. Și camerele foto par a fi îmbunătățite față de alte modele Realme, cu o cameră principală mare, alături de două mai mici, amplasate mai jos. Acest format amintește de camerele de pe telefoanele Xiaomi Mi 10T și Mi 11. Din păcate, nu avem informații despre dimensiunile sau rezoluția senzorului principal, branding-ul de pe cameră fiind doar „Matrix AI Camera”.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult