Realme va lansa trei smartphone-uri accesibile în Europa. Modelul X2 Pro ar putea fi livrat cu display la 90 Hz

08.10.2019
Realme va lansa trei smartphone-uri accesibile în Europa. Modelul X2 Pro ar putea fi livrat cu display la 90 Hz

Brandul chinez Realme, înfrăţit cu Oppo, OnePlus şi Vivo sub compania mamă BBK Electronics, a anunţat lansarea a trei smartphone-uri pe piaţa din Europa. Acestea sunt flagship-ul accesibil Realme X2 Pro, modelul mid-range al acestuia Realme X2 şi un model mai modest numit Realme 5 pro. Acestea vor fi echipate cu camere foto de 64 şi 48 de megapixeli, procesoare Qualcomm şi finisaje premium la preţuri accesibile, care intră în concurenţă directă cu modelele Redmi de la Xiaomi.

Realme Europe a publicat pe contul oficial de Twitter că va ţine un eveniment de lansarea în Madrid pe data de 15 octombrie (în aceeaşi zi cu evenimentul Pixel 4 de la Google) pentru a prezenta pentru piaţa europeană în premieră cele trei smartphone-uri amintite anterior. Există însă detalii despre acestea deja, din surse neoficiale, însă preţurile la care acestea vor intra pe piaţa din Spania şi cel mai probabil întreaga Europă vor fi atracţia principală.

Modelul Realme X2 Pro va fi primul „flagship” adevărat al brandului Realme şi se zvoneşte că va fi echipat cu un display cu refresh rate de 90 Hz, cu un chipset Snapdragon 855 Plus şi cu încărcare rapidă la 50W, ceva ce nu foarte multe dispozitive de pe piaţă integrează. De asemenea, acesta va fi echipat cu o cameră foto principală de 64 megapixeli şi promite zoom hibrid de până la 20x. Mesajul „All in Quad” de pe Twitter-ul brandului sugerează că toate cele trei modele vor avea sisteme quad-camera, deci ne putem aştepta şi la un senzor ultra-wide, dar şi la unul dintre două alte posibilităţi pentru cel de-al patrulea: fie un senzor de adâncime, fie la un senzor macro.

Varianta Realme X2 standard este aşteptată drept un rebranding al lui Realme XT din India, cu mici îmbunătăţiri,  deci sunt şanse mari să fie bazat pe platforma Snadpragon 730G de la Qualcomm, cu 6 sau 8 GB RAM şi 64, 128 şi 256 GB stocare internă, cu senzor de amprentă în display şi cu o cameră frontală de 32 megapixeli (faţă de 16 în India). De asemenea, încărcarea rapidă ar putea fi upgradată de la 20 la 30W pentru versiunea europeană.

În cele din urmă, Realme 5 Pro este un model mid-range mai tradiţional, cu un chipset Snapdragon 712, cu 4, 6 sau 8 GB RAM şi 64 sau 128 GB stocare. Pe spate, acesta ar putea folosi un snezor foto de 48 megapixeli şi un preţ foarte mic. În India, Realme 5 Pro costă undeva în jurul a 200 de dolari americani.

Având în vedere că şi Xiaomi începe să facă mişcări pe piaţa din Europa, Realme nu pare decât să încerce să creeze concurenţă în plus în special în categoria de smartphone-uri cu performanţe ridicate şi preţuri accesibile. Concurenţa este întotdeauna bună, întrucât va aduce preţurile cât mai jos, iar clienţii sunt cei care au de câştigat, întrucât vor putea cumpăra produse mai performante cu bani mai puţini.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult