RED a prezentat primele prototipuri de Hydrogen, primul smartphone echipat cu display holografic

03.08.2017
RED a prezentat primele prototipuri de Hydrogen, primul smartphone echipat cu display holografic

Producătorul de camere video profesionale RED a anunţat în urmă cu două săptămâni intrarea sa pe piaţa de smartphone-uri cu modelul Hydrogen, care este disponibil la pre-comandă la preţuri între 1.200 şi 1.500 de euro. Pe lângă capabilităţi foto şi video de top, RED a promis şi un nou display „holografic”, care ar putea reprezenta un punct de inflexiune pentru display-urile pentru mobile. Astfel de declaraţii despre un dispozitiv care momentan nu există nu au fost luate foarte în serios, însă Marques Brownlee, celebrul YouTuber din spatele canalului MKBHD a pus mâna pe câteva prototipuri ale telefonului şi le-a prezentat pe canalul său.

Din păcate, niciunul dintre prototipuri nu a putut fi prezentat în mare detaliu, în primul rând pentru că nu erau unităţi complet funcţionale. Unul dintre acestea reprezenta mai degrabă o machetă, care descrie aspectul exterior al dispozitivului. Se pare că acesta va fi realizat din metal şi kevlar, materiale foarte rezistente. Acesta beneficiază de un sistem dual-camera pe partea din spate, un conector pentru accesorii modulare, buton dedicat pentru înregistrare şi o formă foarte ciudată, cu margini indentate, care să asigure o prindere mai bună a telefonului în mână.

În ciuda dimensiunilor ridicate, telefonul este echipat cu un display de 5,5”, acesta putând fi operat atât în modul „clasic”, cât şi în modul „holografic”, care poate de asemenea să transforme în timp real conţinutul 2D în conţinut adaptat la noua tehnologie. Cel mai probabil este vorba despre o tehologie de afişare 3D fără ochelari dedicaţi, cu un algoritm foarte bun şi senzori de mare precizie, care urmăresc ochii şi poziţia utilizatorului pentru a oferi o experienţă vizuală tridimensională mai bună. Cel de-al doilea prototip nu a fost filmat deloc, însă era singurul cu display holografic funcţional.

În cele din urmă, modelul al treilea era un dispozitiv cu un accesoriu modular deja ataşat. Acesta creştea dimensiunile telefonului considerabil, încluzând propriul sistem foto, cu senzor şi montură pentru obiective dedicate.

Fiind vorba despre compania RED, este destul de clar că acest „smartphone” nu va avea ca funcţii principale comunicarea şi navigarea pe internet. Acesta va fi mai degrabă pirmul pas către un nou sistem de camere video profesionale ultra-portabile, cu software avansat şi accesorii scumpe. Acesta va putea fi folosit alături de camerele RED profesionale pentru a controla diversele lor funcţii, sau pentru a afişa conţinutul filmat în timp real, atunci când capabilităţile sale de filmare nu sunt folosite.

Compania a promis că va oferi mai multe detalii despre RED Hydrogen în următoarele câteva săptămâni, timp în care speră să pună la punct un prototip ceva mai bine echipat pentru a fi prezentat în public. Planul este ca primele modele de Hydrogen să ajungă pe piaţă la începutul anului 2018.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult