RED demonstrează prototipul unul ecran „holografic” pentru smartphone

08.09.2017
RED demonstrează prototipul unul ecran „holografic” pentru smartphone

Telefonul care ar trebui să îl folosească se numeşte Hydrogen One şi este disponibil la precomandă pentru 1195 dolari.

În timp ce dispozitivul finalizat se cam lasă aşteptat, producătorul RED a oferit prima demonstraţie cu ecranul dezvoltat în parteneriat cu specialiştii în sisteme optice ai companiei Leica.

Potrivit descrierilor furnizate pe cale neoficială, tehnologia funcţionează în virtutea fenomenului de difracţie a luminii, cu ajutorul unui filtru ce integrează nano-structuri. Adăugat unui ecran LCD obişnuit, acesta permite afişarea de imagini stereoscopice care îşi modifică aspectul în funcţie de unghiul din care privim, iar asta fără a degrada semnificativ calitatea imaginii la vizionarea imaginilor 2D obişnuite.

Descris drept impresionant, dar nu chiar perfect, ecranul modificat poate reda efecte de profunzime, obiectele din imagine părând să plutească deasupra celor aflate în plan îndepărtat. Imaginile cu aspect 3D pot fi urmărite fără ochelari speciali, însă mai sunt de rezolvat unele probleme cu fluiditatea mişcărilor şi suprapunerea perspectivelor de vizionare.

 

 

Având în vedere eşecul usturător de care s-au lovit produse ca HTC EVO 3D şi alte dispozitive cu ecran 3D lansate de-a lungul anilor, iniţiativa celor de la RED cu proiectul Hydrogen One este pe cât de îndrăzneaţă, pe atât de riscantă. Dar poate că tehnologia a mai evoluat între timp, noua implementare având mai puţine dezavantaje decât soluţiile experimentate acum câţiva ani.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult