Red Magic 5G de la Nubia debutează cu primul ecran la 144 Hz şi un ventilator integrat pentru răcire

13.03.2020
Red Magic 5G de la Nubia debutează cu primul ecran la 144 Hz şi un ventilator integrat pentru răcire

Modelele Nubia Red Magic au fost întotdeauna unele dintre cele mai puternice dispozitive de gaming de pe piaţă, însă cel mai recent model, Red Magic 5G le întrece atât pe acelea, cât şi modelele concurente din piaţă. Acesta este probabil cel mai bine dotat telefon de până acum, folosind cele mai noi şi mai puternice componente disponibile, un sistem de răcire activ intern, cât şi un ecran în premieră pe piaţa de dispozitive mobile, cu un refresh rate de 144 Hz.

Red Magic 5G: un ecran ultra rapid şi hardware de top

Ecranele la 120 Hz sunt pe piaţă de ceva vreme, în diverse variante: cu panou IGZO sau OLED. Nubia Red Magic 5G vine însă cu un model panou de 6,65” AMOLED la 144 Hz, cu rezoluţie Full HD+ (2.340 x 1.080 pixeli), fără decupaje sau alte astfel de artificii. Suprafaţa tactilă de deasupra ecranului este însă una de 240 Hz, apăsările fiind aproape instante. Camera frontală este amplasată pe o mică ramă de deasupra ecranului.

Desigur, fiind un telefon de gaming, ne aşteptam deja la integrarea unui chispet Snadpragon 865 şi unui modem X55 de la Qualcomm, pentru performanţă de top şi conectivitate 5G, cât şi unei cantităţi de memorie RAM generoasă. Nubia Red Magic 5G vine cu 8, 12 sau 16 GB RAM, în funcţie de configuraţie şi 128 sau 256 GB stocare internă. 

Spatele este construit din aluminiu, nu din sticlă, iar pe spate apare doar logo-ul brandului şi cele trei camere: o cameră de 64 megapixeli Sony IMX686 de 64 megapixeli (cea care se zvoneşte că ar veni şi pe iPhone 12), un senzor de 8 megapixeli cu lentilă ultra-wide şi o cameră de 2 megapixeli de tip macro. Desigur, ca în cazul oricărui model de telefon de gaming, există şi luminiţe RGB pe partea din spate, care pot fi configurate în diverse nuanţe.

Ba există chiar şi o versiune transparentă a telefonului, care va permite urmărirea în funcţiune a ventilatorului activ integrat sub carcasă.

Red Magic 5G: capabilităţi dedicate gamerilor

De altfel, aceasta este funcţia cea mai interesantă a telefonului şi cea care va permite rularea la viteze mai mari decât a altor modele de pe piaţă cu hardware similar. Există un ventilator care scoate aerul cald afară din carcasă, telefonul având pe ambele laterale fante de aerisire. Astfel se crează un tunel prin care aerul rece intră în carcasă, ajunge la componente, se încălzeşte şi este apoi tras şi scos pe partea cealaltă pentru a păstra temperatura componentelor scăzută. Fanta de „intake” este chiar lângă procesor, în timp ce evacuarea este la capătul celălalt.

Un alt aspect important pentru gameri sunt butoanele capacitive de pe laterale, care au acum o viteză de 300 Hz, pentru timp de răspuns şi mai mic în jocuri, cât şi un acumulator de 4.500 mAh cu încărcare rapidă la 18W. Nu în cele din urmă, telefonul oferă conectivitate WiFi 6, pentru viteze de transfer şi latenţă cât mai mică în jocuri, un jack de căşti un sistem cu trei microfoane pentru înregistrarea vocii la o calitate cât mai înaltă pentru chat vocal.

Red Magic 5G: disponibilitate şi preţ

Nubia Red Magic 5G este deja disponibil la pre-comandă în China şi va ajunge în magazinele locale pe 19 martie. În Europa, telefonul va fi lansat abia în luna aprilie. Preţurile nu sunt însă foarte mari, având în vedere echipările hardware, însă de obicei preţurile pentru China sunt mai mici. Ne aşteptăm la o creştere semnificativă atunci când Red Magic 5G ajunge în Europa.

  • Nubia Red Magic 5G 8+128 GB – 3.799 yuan (490 euro)
  • Nubia Red Magic 5G 12+128 GB – 4.099 yuan (525 euro)
  • Nubia Red Magic 5G 12+256 GB – 4.399 yuan (565 euro)
  • Nubia Red Magic 5G 16+256 GB – 4.999 yuan (640 euro)
  • Nubia Red Magic 5G Transparent Edition 12+256 GB – 4.599 yuan (590 euro)
  • Nubia Red Magic 5G Transparent Edition 16+256 GB – 5.199 yuan (670 euro)

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video