Risc de incendiu la telefoanele Xiaomi?

02.08.2016
Risc de incendiu la telefoanele Xiaomi?

Urmând unui incident izolat în care un smartphone Xiaomi Mi 4i a luat foc, un alt smartphone aparţinând aceluiaşi producător a izbucnit în flăcări în timpul încărcării acumulatorului, folosind adaptorul AC.

Incidentele raportate într-un interval de numai 3 zile aruncă îndoială asupra siguranţei produselor Xiaomi, sugerând că producătorul asiatic ar fi folosit acumulatori de calitate îndoielnică sau insuficienţi testaţi cu modelele de telefoane comercializate.

Acuzaţiile par a fi confirmate cu o serie de imagini încărcate de utilizatori în reţeaua de socializare Weibo, surprinzând atât un exemplar  Xiaomi Mi 4i lansat anul trecut, cât şi noul vârf de gamă Xiaomi Mi 5, care ar fi trebuit să beneficieze de componente de cea mai bună calitate.

Compania a înlocuit gratuit telefoanele distruse prin incendiere, însă nu a comentat pe marginea incidentelor semnalate.

Xiaomi a lansat Redmi Pro, un smartphone high-end cu preţ de mid-range

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult