Xiaomi a lansat Redmi Pro, un smartphone high-end cu preţ de mid-range

27.07.2016
Xiaomi a lansat Redmi Pro, un smartphone high-end cu preţ de mid-range

Xiaomi a dezvăluit noul Redmi Pro, un smartphone echipat cu hardware de top, dar care este livrat la un preţ mult mai mic decât ne-am aştepta. Acesta păstrează designul consacrat al smartphone-urilor Xiaomi din această gamă, însă vine cu un sistem foto special, care foloseşte doi senzori. Redmi Pro va oferi o alternativă ieftină la telefoanele mid-range, fiind echipat cu procesoare performante şi un acumulator de invidiat.

Deşi Xiaomi vorbeşte la modul general despre modelul „Redmi Pro”, acesta este livrat în mai multe variante. Toate varietăţile sunt echipate cu un display OLED Full HD de 5,5”, sistem dual camera pe partea din spate (13 megapixeli + 5 megapixeli pentru efecte de adâncime de câmp), cameră foto de 5 megapixeli pe faţă, locaş pentru două cartele sim, senzor de amprentă, interfaţă USB Type-C şi acumulator de 4.050 mAh.

Cu toate acestea, nu mai puţin de trei modele Redmi Pro vor fi disponibile la vânzare. Cel mai ieftin, care porneşte de la 225 dolari va fi echipat cu chipset Helio X20 de la MediaTek, un deca-core performant, alăturat a 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare. Varianta de medie este echipată cu Helio X25, 3 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare şi vine la preţul de 255 dolari americani, în timp ce versiunea de top este echipată cu Helio X25, 4 GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare. Modelul din urmă costă 300 de dolari.

Cu asemenea preţuri şi specificaţii tehnice, este clar încă de pe acum că noile modele Xiaomi vor fi un succes instant în China. Aceste modele vor fi cu siguranţă lansate şi în alte regiuni, însă până când ajung în magazinele locale, probabil că va trebui să apelăm la comenzi din China.

Citeşte şi Xiaomi va lansa Redmi Pro, echipat cu procesor deca-core şi sistem dual-camera

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult