Sailfish OS, urmaşul lui MeeGo, este compatibil cu aplicaţiile şi hardware-ul Android

17.09.2013
Sailfish OS, urmaşul lui MeeGo, este compatibil cu aplicaţiile şi hardware-ul Android

Atunci când Nokia a anunţat că N9 va fi primul şi ultimul telefon comercial bazat pe platforma MeeGo, decizie care a fost urmată ulterior şi de retragerea suportului oficial Linux Foundation în favoarea Tizen, un grup de ingineri software din cadrul companiei a deschis compania Jolla şi şi-a propus să dezvolte în continuare această platformă.  O etapă importantă, compatibilitatea cu aplicaţiile Android, a fost anunţată ieri.

Jolla a anunţat deja că va lansa până la finele acestui an primul lor smartphone, care va purta acelaşi nume. Între timp, compania a anunţat că Salifish OS, sistemul de operare care a plecat de la codul sursă Maemo şi MeeGo, a primit o actualizare care îi permite să ruleze aplicaţii software Android, o etapă importantă care a fost promisa de multa vreme de producători şi a fost finalizată abia acum.

Într-o lume dominată categoric de Apple şi Google, lansarea unei platforme noi este dificilă, iar compatibilitatea cu platforma Android ar permite platformei Sailfish să atragă utilizatori chiar dacă numărul de aplicaţii native este foarte mic. Managerul companiei afirmă că viitorii utilizatori de Sailfish vor putea descărca aplicaţiile Android dorite din orice magazin online, fără a dezvălui însă modul în care se va face emularea sau care sunt API-urile Android compatibile.

Pe lângă acest pas important, Jolla a anunţat că Sailfish poate rula acum pe platformele hardware tipice folosite de telefoanele Android. Acest aspect ar permite integratorilor de mică anvergura precum cei din China să experimente şi cu Sailfish la fel cum o fac cu Android, oferind o şansă în plus pentru penetrarea unei pieţe aglomerate.

Între timp, compania a anunţat că viitorul lor telefon mobil şi prima implementare hardware pentru Sailfish a atras până acum 50.000 de cumpărători care au lăsat precomenzi şi că intenţionează să deschidă o nouă campanie până la lansarea oficială a acestui produs.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News