Samsung a anunţat Galaxy A5 şi Galaxy A3: carcase elegante pentru gamele intermediară şi inferioară

Samsung a anunţat Galaxy A5 şi Galaxy A3: carcase elegante pentru gamele intermediară şi inferioară

Chiar dacă nu a impresionat prin specificaţiile sale, terminalul Galaxy Alpha a adus acea bine-venită schimbare de design pe care utilizatorii Samsung au cerut-o de prea multă vreme. Zvonurile au afirmat în repetate rânduri că Galaxy Alpha este doar primul membru al unei familii de telefoane care va viza segmentul intermediar de piaţă, iar Samsung le-a confirmat astăzi prin anunţarea noilor modele Galaxy A5 şi Galaxy A3.

La fel ca Galaxy Alpha, noile Samsung Galaxy A5 şi Galaxy A3 oferă o carcasă compactă fabricată din aluminiu şi sticlă, însă din descrierea producătorului se înţelege că spatele este fabricat acum tot din aluminiu, nu din plastic. Noile terminale urmează să fie disponibile şi în mai multe versiuni coloristice. Specificaţiile sunt însă inferioare celor oferite de modelul de bază Galaxy Alpha, noile A5 şi A3 vizând astfel segmentul intermediar, respectiv inferior al pieţei.

Samsung Galaxy A5 este cel mai puternic dintre cele două noi terminale. Acesta oferă un ecran AMOLED cu rezoluţie HD şi diagonală de 5” şi un procesor quad-core necunoscut cu o frecvenţă de tact de 1,2 GHz. Terminalul oferă 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă extensibilă şi o baterie cu o capacitate de 2300 mAh.

Galaxy A5 oferă o cameră foto principală cu senzor de 13 MP, însă Samsung pune accentul pe partenerul frontal de 5 MP şi opţiunile pentru selfies ale acestuia, cum ar fi Wide Selfie sau Beauty Face. Restul dotărilor sunt clasice, Galaxy A5 oferind conectivitate LTE (opţională), Wi-Fi a/b/g/n. Bluetooth 4.0 şi NFC (doar în cazul versiunii LTE). Terminalul are dimensiuni de 139,3 x 69,7 x 6,7 mm şi o greutate de 123 de grame.

Mai puţin dotat, Galaxy A3 seamănă mult cu fratele său mai mare, însă se încadrează în segmentul inferior de piaţă. Telefonul oferă un ecran AMOLED cu diagonală de 4,5” şi rezoluţie qHD, un procesor quad-core necunoscut cu o frecvenţă de 1,2 GHz, 1 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă extensibilă şi o baterie cu o capacitate de 1900 mAh.

Camera foto principală a modelului Galaxy A3 foloseşte un senzor cu o rezoluţie de numai 8 MP, însă camera frontală oferă aceleaşi specificaţii şi dotări software ca modelul implementat pe mai marele A5. Restul specificaţiilor sunt identice, incluzând aici existenţa unei variante limitată doar la conectivitate 3G şi văduvită de modulul NFC. Samsung Galaxy A3 are dimensiuni de 130,1 x 65,5 x 6,9mm şi o impresionantă greutate de numai 110,3 grame.

În acest moment, pagina oficială Samsung nu oferă nici o informaţie despre data lansării pe piaţă, disponibilitatea regională sau preţurile noilor sale telefoane Galaxy A5 şi Galaxy A3.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News