Samsung a lansat un update pentru îmbunătățirea camerelor de pe seria Galaxy S20

20.03.2021
Samsung a lansat un update pentru îmbunătățirea camerelor de pe seria Galaxy S20

Samsung a lansat o actualizare software pentru seria de smartphone-uri Galaxy S20 care ar putea îmbunătăți capabilitățile de captură foto și video ale dispozitivelor. Deja update-ul este disponibil pe dispozitivele din Germania și, în următoarele zile, este așteptat în mai multe regiuni. Acest pachet „cântărește” doar 500 MB și ar trebui să aducă funcțiile camerelor în rând cu cele de pe modelele Galaxy S21.

Galaxy S20, S20+ și S20 Ultra primesc îmbunătățiri pentru cameră prin update

De altfel, sistemele de camere de pe Galaxy S20 și S21 sunt foarte similare. Acestea folosesc aceiași senzori, micile diferențe între generații fiind la nivelul procesării software. Este posibil ca rezultatele să nu fie identice nici după acest update, întrucât folosesc procesoare de imagine diferite datorită chipset-urilor noi, însă ar trebui să se apropie destul de mult.

Ar fi ciudat însă ca Galaxy S20 Ultra să primească „îmbunătățirile” de pe Galaxy S21 Ultra, întrucât testele DxOMark au demonstrat că modelul din 2021 a obținut un scor mai mic decât cel din 2020. Totuși, testele de anul trecut erau făcute pe un telefon cu Snapdragon 865, în timp ce testele de anul acesta sunt pe un model Exynos. Acest update este acum disponibil doar pe modele Exynos, deci s-ar putea să apară îmbunătățiri, până la urmă.

Samsung nu specifică ce a fost îmbunătățit la nivelul capturilor foto și video concret. Totuși, pe lângă îmbunătățiri la nivelul procesării acest update nu include decât obișnuitele actualizări de „performanță și stabilitate”.

Acest update este compatibil însă doar cu variantele Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra, în variantele cu 5G însă nu este încă disponibil și pentru Galaxy S20 FE, modelul lansat în toamna anului trecut. Probabil că pentru „Fan Edition” va fi dezvoltat un update separat, sau poate că acela nu are nevoie de noi îmbunătățiri la nivelul camerelor.

sursa: SamMobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult