Samsung a lansat deja prima actualizare Galaxy S23

20.02.2023
Samsung a lansat deja prima actualizare Galaxy S23

Așa cum se întâmplă de fiecare dată, firmware-ul de lansare inclus pe Galaxy S23 nu este chiar perfect, însă nici nu pare să fi avut defecte majore.

Dezvăluit în urmă cu trei săptămâni, S23 nu este cu mult mai mult decât o actualizare incrementală adus predecesorului Galaxy S22. Cel puțin la partea de software, firmware-ul Android 13 cu interfață One UI 5.1 ajunge la toate dispozitivele compatibile. Așa că orice ajustări specifice S23 vor viza aproape exclusiv partea de hardware, consolidând eforturi începute cu multe luni în urmă de inginerii companiei. Acestora se adaugă și numeroase optimizări specifice utilizatorilor din anumite regiuni, vizând pachetele de aplicații localizate și ajustări.

Cert este că firmware-ul Galaxy S23 a funcționat neașteptat de bine pe un produs abia lansat, lipsind obișnuitele probleme legate de sacadări la nivelul interfeței, cu doar ocazionale bug-uri și mici erori de afișare.

Totuși, buna „rafinare” a firmware-ului S23 pare să vină cu alte compromisuri mai puțin vizibile, Galaxy S23 venind cu până la 60GB din memoria internă deja ocupată de firmware-ul Android 13. Problema este în special sesizabilă pentru fanii Samsung care aleg cea mai accesibilă versiune S23, livrată cu doar 128GB memorie internă neexpandabilă. Pentru restul, problema este mascată în spatele unei campanii de marketing bine gândită, pentru a promova echiparea superioară de memorie la prețul de anul trecut.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult