Samsung a şters reclamele anti-Apple care criticau lipsa jack-ului de căşti

09.08.2019
Samsung a şters reclamele anti-Apple care criticau lipsa jack-ului de căşti

Lansarea Galaxy Note10 reprezintă un pas important pentru Samsung, compania revenind asupra unor declaraţii din trecut pentru a putea aduce telefoanele sale la zi, în rând cu oferta concurentă din piaţă. Astfel, anumite componente precum butonul Bixby sau jack-ul de căşti au dispărut, alături cu slot-ul pentru carduri microSD de pe varianta standard. În urma acestor decizii, campania de reclame care ridiculiza Apple pentru lipsa unor astfel de capabilităţi a fost ascunsă de pe internet.

Samsung a lansat anul trecut o campanie destul de agresivă de reclame în care erau prezentaţi presupuşi clienţi Apple care merg în magazinele companiei pentru asistenţă în cumpărarea unui telefon şi care plecau nemulţumiţi de lipsa unor funcţii. Cea mai celebră reclamă a fost de departe cea în care utilizatorii nu înţelegeau de ce a dispărut jack-ul de căşti şi de ce trebuie să folosească un dongle pentru a putea încărca şi asculta muzică simultan.

Se pare că acum nu mai poţi face asta nici pe cele mai recente dispozitive Samsung, iar păstrarea acestor clipuri pe canalul de YouTube al companiei ar fi fost confuzantă pentru mesajul pe care compania doreşte acum să îl trimită.

Samsung nu este însă singura companie care a renunţat în ultimii ani la jack-ul pentru căşti sau la carduri microSD pe anumite modele. Huawei nu oferă jack de 3,5mm pe modelele sale de top, iar cardurile microSD au fost înlocuite cu carduri Nano Memory proprietare. OnePlus de asemenea nu mai oferă jack de căşti, în timp ce Google nu oferă suport pentru carduri de memorie pe dispozitivele Pixel.

O altă reclamă Samsung ridiculiza notch-ul de pe dispozitivele Apple, însă acum că şi modelele sale au găuri în display şi unele chiar notch-uri centrale „tradiţionale” încadrate în gama Galaxy A, probabil că nici această critică asupra concurenţei nu se mai încadra în discursul său.

Din fericire, internetul nu uită niciodată, toată colecţia de reclame din seria „Ingenius” fiind găzduită pe alte canale de YouTube neoficiale.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult