Samsung adaugă funcţia de auto-ajustare a luminozităţii ecranului şi pentru telefoanele din gama de buget

19.11.2018
Samsung adaugă funcţia de auto-ajustare a luminozităţii ecranului şi pentru telefoanele din gama de buget

Utilă pentru folosirea eficientă a bateriei, funcţia de ajustare automată a luminozităţii ecranului în răspuns la condiţiile ambiante este dotare standard pentru majoritatea produselor smartphone, dar nu şi la unele telefoane Samsung din gama de buget.

Din considerente de reducere a costurilor, Samsung a omis includerea unui senzor pentru lumină ambientală la produsele smartphone din gama low-cost. Lipsa acestei dotări a implicat şi eliminarea opţiunii Auto Brightness din secţiunea Display a meniului Settings. Fără aceasta, utilizatorii sunt nevoiţi să ajusteze manual luminozitatea ecranului, majoritatea optând pentru setarea unui nivel foarte ridicat, care să acopere cam orice scenariu de utilizare apărut pe durata unei zile.

Păstrarea iluminării ecranului la un nivel mult prea ridicat faţă de ce este nevoie poate cauza oboseala ochilor şi contribui la deteriorarea vederii. Însă cel mai mult resimţim consumarea rapidă a bateriei telefonului, utilizatorii ajungând să-şi formeze o impresie proastă despre produsele Samsung, ale căror caracteristici par să nu corespundă celor menţionate în pliantul cu specificaţii.

Încercând să remedieze acest neajuns, Samsung va implementa funcţia Auto Brightness pe telefoanele Galaxy J8 folosind hardware-ul disponibil, respectiv camera frontală. Încă neanunţată oficial, opţiunea Auto Brightness ar putea fi adăugată cu una dintre actualizările viitoare pentru versiunea de Android.

Potrivit Samsung, atunci când opţiunea pentru ajustare automată a luminozităţii ecranului este bifată, camera frontală va fi activată în mod sporadic, însă fără a salva poze în memoria telefonului. În schimb, imaginea va fi folosită pentru a determina nivelul de lumină ambiantă, ajustând în consecinţă iluminarea ecranului.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult