Samsung Galaxy S10 ar putea oferi în premieră o nouă tehnologie de deblocare cu ultrasunete

05.11.2018
Samsung Galaxy S10 ar putea oferi în premieră o nouă tehnologie de deblocare cu ultrasunete

Acum că toate smartphone-urile importante din 2018 au fost fie anunţate oficial, fie deja lansate, vine momentul să privim spre viitorul nu foarte îndepărtat, Samsung fiind următoarea companie la rând pentru lansarea unui nou flagship. Galaxy S10 este aşteptat cu noi tehnologii, un nou design şi performanţă peste ceea ce este disponibil în prezent, însă există posibilitatea ca acest model să mai şi piardă din funcţii faţă de predecesorii săi.

Încă de la Galaxy Note7, modelul „exploziv” al producătorului sud coreean, Samsung a integrat pe toate dispozitivele sale de top un cititor de iris pentru securizarea dispozitivelor, alături de senzorul de amprentă. Această tehnologie s-a îmbunătăţit în ultimii ani şi a fost combinată cu recunoaşterea facială pentru a debloca dispozitivele mai repede, însă odată cu S10, aceasta ar putea fi eliminată complet.

Imaginile cu Galaxy S10 de până acum sugerează că telefonul va avea un ecran complet de sus până jos, fără decupaje şi fără margini groase deasupra sau sub acesta, însă camera foto frontală ar putea fi amplasată într-un orificiu din display. Astfel, un cititor de iris ar fi imposibil de integrat fără alte două perforări, unul pentru fasciculul de lumină infraroşie şi unul pentru senzorul optic.

Se pare însă că Samsung va apela la un nou tip de senzor de amprentă, integrat în display, pe care nu l-a folosit nimeni până în prezent. Spre diferenţă de senzorii care se regăsesc în dispozitivele Vivo, Huawei şi OnePlus, care beneficiază de un senzor optic pentru citirea amprentei, Samsung doreşte să integreze un senzor „ultrasonic”. Acesta ar putea fi mai scump, iar momentan există un singur producător care oferă această tehnologie: Qualcomm.

Dacă Samsung va adopta soluţia Qualcomm, există posibilitatea să renunţe la integrarea cipurilor Exynos pentru modelele echipate cu acest tip de senzor de amprentă, întrucât producătorul american condiţionează utilizarea componentelor său doar împreună. Alternativ, există posibilitatea ca Samsung să îşi dezvolte propria soluţie de autentificare prin ultrasunete.

Informaţia despre senzorul ultrasonic şi renunţarea la scanerul de iris vine de la leaker-ul Ice Universe care a oferit şi în trecut informaţii valide despre smartphone-uri neanunţate. Acesta spune că tehnologia va fi exclusivă telefoanelor Samsung pentru prima jumătate a anului 2019, în timp ce avantajele utilizării sale sunt atât viteza mai mare de deblocare, cât şi suprafaţa mai mare de autentificare, care poate acoperi 30% din display.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult