Samsung anunţă când se lansează Galaxy Fold, primul său telefon pliabil

12.02.2019
Samsung anunţă când se lansează Galaxy Fold, primul său telefon pliabil

Samsung a confirmat data la care Galaxy Fold, primul său telefon pliabil, va fi dezvăluit. Săptămâna viitoare, în cadrul evenimentului de lansare dedicat în principal seriei de dispozitive Galaxy S10, compania va vorbi pentru prima dată într-o manieră oficială despre noul său hibrid între telefon şi tabletă. Acesta ar putea fi semnificativ diferit faţă de prototipul pe care l-am văzut anul trecut în toamnă, care era „ascuns” într-o carcasă groasă.

Compania sud coreeană a publicat pe contul său de Twitter un clip video în care apare mesajul „The Future Unfolds” (viitorul se desface) în limbile coreeană şi engleză. La final apare data de 20 februarie şi sigla evenimentului UNPACKED, acelaşi care va prezenta şi smartphone-urile din gama Galaxy S10. De altfel sigla „10” apare şi ea la finalul spotului, sugerând parcă integrarea lui Galaxy Fold în gama S10.

 

 

La nivel de specificaţii, nu avem prea multe noutăţi despre Galaxy Fold. Acesta este aşteptat cu un hardware similar cu dispozitivele Galaxy S10, adică chipset-uri Snapdragon 855 în SUA şi China şi Exynos 9820 în restul lumii, plus 6 sau 8 GB RAM. Dimensiunile celor două display-uri ar putea fi de 4,6” la exterior, pe format 21:9 cu rezoluţie 1.960 x 480 pixeli şi 7,3” la interior pe format 4,2:3 cu rezoluţie 2.152 x 1.536 pixeli.

Cu siguranţă însă, Samsung are câteva surprize pentru noi. În primul rând, imagini cu acest dispozitiv nu au scăpat deloc pe internet, pe când Galaxy S10 în forma sa finală a fost fotografiat în repetate rânduri. Apoi, nu ştim cum va arăta software-ul One UI şi ce aplicaţii practice va avea acesta pe noul format de display pliabil. De altfel, aceasta ar fi prima dată când vedem un dispozitiv cu suport oficial Google pentru ecrane pliabile, FlexPai Royole fiind livrat cu software proprietar pentru tranziţia din mod plat în mod desfăcut.

În concluzie, mai sunt doar câteva zile până la momentul dezvăluirii lui Galaxy Fold (încă nu ştim exact cum se va numi telefonul pliabil Samsung), iar acesta ar putea eclipsa total lansarea modelelor Galaxy S10, despre care ştim cam totul chiar şi înainte de evenimentul UNPACKED.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult