Samsung anunță Galaxy M54, versiunea A54 cu acumulator de 6000mAh și cameră de 108MP

23.03.2023
Samsung anunță Galaxy M54, versiunea A54 cu acumulator de 6000mAh și cameră de 108MP

Alternativă pentru modelul A54 deja lansat, Galaxy M54 ar vine nu doar cu o baterie mai mare, dar și o cameră foto cu mai mulți megapixeli.

Telefonul este livrat cu conectivitate 5G și același chipset Exynos 1380 regăsit și pe modelul deja lansat pentru piața europeană.

Venind ca un upgrade semnificativ adus seriei Galaxy M, noul M54 primește un ecran OLED cu rată de refresh la 120, afișând imagini la rezoluție FHD+ pe o diagonală de 6.7 inch. Revenind la chipsetul Exynos 1380, acesta oferă performanțe considerabil mai mari decât soluția Dimensity 900 folosită cu modelul de anul trecut, conturând o alegere tentantă pentru cei care au amânat până acum upgrade-ul.

Recomandat prin raportul preț/performanță competitiv, Galaxy M54 se îndepărtează astfel și mai mult de eticheta unei soluții de compromis, aleasă doar pentru beneficiul  autonomiei suplimentare promisă de un acumulator supradimensionat. Totuși, nici cel din urmă aspect nu este neglijat, Galaxy M54 venind cu o capacitate de 6000mAh și funcție de încărcare rapidă (25W prin cablul USB-C), reducând timpul de așteptare sub 2 ore pentru încărcare completă. Din păcate, pachetul cu accesorii nu include și adaptorul AC, astfel că atingerea vitezei optime de încărcare ar putea presupune costuri suplimentare.

Galaxy M54 vine în echiparea de bază cu 8GB memorie RAM și 256GB stocare internă, expandabilă prin atașarea unui card microSD. Configurația foto este centrată în jurul camerei principale de 108MP și camera frontală de 32MP, secondate de camere ultrawide și macro a 8MP, respectiv 2MP. Nu lipsește nici funcția de stabilizare optică a imaginii, dotare absentă până acum la seria Galaxy M. Cel puțin, opțiunea pentru filmare 4K vine „gratis” din partea chipsetului Exynos 1380, neexistând niciun motiv pentru omiterea acestei dotări.

Lista dotărilor este completată cu protecție Gorilla Glass, cititor de amprentă integrat sub ecran, conectivitate GPS, 5G în banda sub-6GHz, 4G LTE, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, NFC, și USB-C.

Din păcate, Samsung lansează Galaxy M54 mai întâi pentru piețele asiatice, rămânând de văzut când și dacă acest model va ajunge și în țările europene.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult