Samsung pregătește Galaxy M54, un nou mid-range cu baterie mare pentru anul 2023

17.10.2022
Samsung pregătește Galaxy M54, un nou mid-range cu baterie mare pentru anul 2023

Succesor pentru M53 deja lansat, Galaxy M54 ar putea veni nu doar cu o baterie mai mare, dar și un chipset mult mai performant.

Telefonul este așteptat la începutul anului viitor exclusiv în versiune 5G, motorizat de noul chipsetul Snapdragon 888, întâlnit mai întâi pe telefoane-flagship din „recolta” anului 2020.

Apărând ca un upgrade semnificativ adus seriei Galaxy M, noul M54 ar urma să primească și un ecran Super MAOLED cu rată de refresh la 90Hz, afișând imagini la rezoluție FHD+ pe o diagonală de 6.67 inch.

Revenind la chipsetul Snapdragon 888, înlocuitorul lui Dimensity 900 de pe modelul actual, soluția Qualcomm plusează cu performanțe mult mai competitive și dotări așteptate până recent doar la gama flagship, atingând aspecte precum rezoluția foto și procesarea imaginii, viteza de încărcare și opțiunile de conectivitate.

Recomandat prin raportul preț/performanță competitiv, Galaxy M54 se îndepărtează astfel și mai mult de eticheta unei soluții de compromis, aleasă doar pentru beneficiul  autonomiei suplimentare promisă de un acumulator supradimensionat. Totuși, nici cel din urmă aspect nu este neglijat, noul M54 venind cu o soluție de 6000mAh care ar trebui, cel puțin, să compenseze configurația hardware cu performanțe crescute.

Potrivit listei preliminare cu specificații, Galaxy M54 va veni în echiparea de bază cu SD888 + 8GB memorie RAM și 128GB stocare internă. Configurația foto este centrată în jurul camerei principale de 64MP și camera frontală de 32MP, secondate de camere ultrawide și macro a 12MP, respectiv 5MP. Rămâne de văzut dacă Samsung a inclus funcția de stabilizare optică a imaginii, dotare absentă până acum la seria Galaxy M. Cel puțin, opțiunea pentru filmare 4K vine „gratis” din partea chipsetului SD888, neexistând niciun motiv pentru omiterea acestei dotări.

Revenind la acumulatorul cu o capacitate anticipată de 6000mAh, acesta ar putea fi o soluție optimizată pentru maximizarea densității, cu o singură celulă Li-Ion. Astfel că viteza la încărcare „rapidă” probabil nu va depăși puterea de 25W. Chiar și așa, doar în combinație cu un adaptor AC procurat separat.

Lista dotărilor ar urma să fie completată cu cititor de amprentă integrat sub ecran, conectivitate 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, GPS și USB-C.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult