Samsung anunţă senzorul foto ISOCELL Bright HMX de 108 megapixeli, realizat în parteneriat cu Xiaomi

12.08.2019
Samsung anunţă senzorul foto ISOCELL Bright HMX de 108 megapixeli, realizat în parteneriat cu Xiaomi

La începutul anului 2019 am început să vedem primele smartphone-uri cu camere de 48 megapixeli, cu zvonuri despre modele cu 100 megapixeli în următoarele câteva luni. Se pare că momentul mult anticipat a venit, întrucât Samsung a anunţat o nouă generaţie de camere foto din gama ISOCELL, modelul Bright HMX, care poate capta 108 megapixeli. Acesta va debuta pe un smartphone Xiaomi, însă este foarte posibil să ajungă şi pe modelele Samsung Galaxy în următoarele câteva luni.

Se pare că ISOCELL Bright HMX este rezultatul unei colaborări între Samsung şi Xiaomi, însă nu este clar ce a făcut fiecare companie în parte pentru a realiza acest model. Cert este că Samsung produce senzori foto de mulţi ani, iar modelele ISOCELL din trecut s-au dovedit a fi performante, chiar dacă nu au fost folosite decât pe telefoanele companiei. După modelele ISOCELL de 48 şi 64 megapixeli, Samsung crede că a găsit o soluţie bună pentru fotografia în lumina slabă cu un senzor de 108 megapixeli pe care îl va folosi inteligent alături de software.

Noul senzor, cu dimensiune de 1/1,33” este unul dintre cele mai mari produse până acum pentru telefoane mobile, fiind chiar mai mare şi decât cel de 1/1.7” folosit de Huawei pe modelele P30 Pro şi Mate 20 Pro. Acest lucru va asigura captarea unei cantităţi mai mari de lumină, lucru care va asigura astfel performanţă mai bună în condiţii de iluminare slabă, cât şi reducerea zgomotului de imagine, întrucât vor fi folosite valori ISO mai mici.

Implicit, camera foto Bright HMX de la Samsung nu va realiza fotografii la 108 megapixeli, ci va folosi tehnologia Tetracell pentru a combina patru pixeli alăturaţi într-unul singur. Astfel, cel puţin în teorie, fotografia care va rezulta va fi mai detaliată şi mai luminoasă. Desigur, utilizatorii vor putea opta pentru a realiza fotografii la 108 megapixeli, dacă doresc, însă calitatea acestor imagini ar putea fi mai slabă, fără prelucrare. La capitolul video, Samsung laudă Bright IMX cu capabilitatea de a filma în rezoluţie 6K la 30 de cadre pe secundă, ceva ce doar camerele mirrorless foarte performante din ultima perioadă pot face în acest moment. 

Primul smartphone echipat cu noul senzor ISCOCELL Bright HMX va fi un dispozitiv Xiaomi, care încă nu are un nume sau o dată de lansare. Cel mai probabil însă, acesta va fi lansat în cursul anului 2019. Având în vedere programul de lansări al producătorului chinez, este posibil să fie vorba chiar despre următorul său flagship, modelul Mi MIX 4.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult