Samsung ar putea echipa Galaxy Z Fold3 cu cameră pop-up

27.10.2020
Samsung ar putea echipa Galaxy Z Fold3 cu cameră pop-up

Necesar pentru ca designul Galaxy Fold să fie totuși practic, comparat unui smartphone convențional, ecranul secundar adăugat la partea din față vine în contradicție cu așteptările utilizatorilor pentru un produs cu adevărat exotic, Samsung trebuind să pluseze cu noi inovații.

Deși este principalul element de atracție pentru cumpărătorii Galaxy Z Fold2, ecranul pliabil nu este neapărat cel mai des privit, folosirea cazuală a telefonului implicând rutine precum verificarea notificărilor, răspunderea la apeluri și alte sarcini banale, duse la bun sfârșit cu ajutorul ecranului mult mai convenabil plasat pe exteriorul carcasei. Astfel, nu este deloc ciudat ca Samsung să dorească îmbunătățirea acestuia, ocupându-se de detalii cum ar fi eliminarea perforației lăsate pentru camera frontală.

Probabil că rezultatul final va fi ascunderea camerei frontale sub suprafața activă a ecranului. Doar dacă tehnologia nu este imediat disponibilă, o soluție intermediară fiind cea descrisă brevetul acordat companiei sud-coreene.

Galaxy Fold fără camere foto la vedere

Potrivit schițelor atașate, Samsung ia în considerare includerea unei camere frontale de tip pop-up în designul Galaxy Fold. Totuși, brevetul nu face referire la un model anume, ceea ce ar putea însemna că inovația putea fi la fel de bine intenționată pentru actualul model Galaxy Z Fold2, doar că Samsung a decis în ultima clipă să opteze pentru soluția deja banală a unei camere Infinity-O, aplicată prin perforarea ecranului.

O posibilitate ar fi și ca Samsung să folosească modulul camerei retractabile pentru a acomoda două camere frontale, câte una pentru fiecare dintre cele două ecrane, renunțând cu totul la perforarea ecranului.

Mult mai puțin probabilă, a patra opțiune descrisă în brevet prevede mutarea tuturor camerelor foto în modulul retractabil, lăsând complet liberă singura fațetă a telefonului care vine neacoperită de ecrane.

Problema este că adăugarea unui modul pentru cameră retractabilă nu face decât să adauge complexitate și multe piese costisitoare la un produs deja foarte scump. Deși nu poate fi exclusă complet, soluția tehnică descrisă în brevet probabil că și-a ratat deja fereastra de oportunitate, surse din industrie vorbind deja despre folosirea la scară largă a camerelor foto ascunse sub ecran, nu mai târziu de anul viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult