Samsung ar putea folosi senzori de 200MP și în următorii ani, lucrând doar la optimizarea performanțelor

08.05.2023
Samsung ar putea folosi senzori de 200MP și în următorii ani, lucrând doar la optimizarea performanțelor

Samsung ar putea păstra rezoluția de 200MP și pe următoarele două generații Galaxy Ultra, însă cu noi revizii de senzori.

În timp ce alți producători mizează pe senzori de clasă 1 inch, foarte mari dar cu rezoluție plafonată la 50MP, în speranța de a obține din formatul unei camere pentru smartphone cea mai bună calitate a imaginii cu putință, Samsung pare că merge în direcția opusă.

Mult mai mic decât senzorii de clasă 1 inch, dar cu rezoluție de 200MP de-a dreptul uriașă, senzorul ISOCELL HP2 echipat pe Galaxy S23 Ultra reușește totuși să livreze o calitate a imaginii cel puțin la fel de bună ca și competiția, ajutat fiind de tehnologii sofisticate de pixel-binning și alte inovații pe care producătorul sud-coreean le perfecționează de ani buni. Prin urmare, nu prea sunt motive pentru care Samsung ar abandona rezoluția 200MP, câtă vreme noii senzori își demonstrează competitivitatea atât din punct de vedere al performanțelor, dar și al costurilor.

Potrivit celor mai recente zvonuri, Samsung dezvoltă noi revizii pentru senzorul ISOCELL HP2, trecerea la un proces de fabricație pe 17nm permițând îmbunătățirea sensibilității la lumină. Noii senzori care păstrează rezoluția nativă de 200MP ar urma să echipeze atât Galaxy S25 Ultra, cât și succesorul Galaxy S26 Ultra. Însă pentru Galaxy S27 Ultra, aceeași sursă menționează un senzor ISOCELL ceva mai mare, cu dimensiune de 1/1.12-inch.

Iar dacă între timp, Apple face trecerea la senzori de 1 inch înaintea Samsung, producătorul sud-coreean ar putea plusa cu versiune îmbunătățită a senzorului ISOCELL GN2 (dimensiune 1/1.12-inch și rezoluție 50MP), demonstrat deja cu rezultate impresionante în echiparea Xiaomi 11 Ultra.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult