Samsung ar putea lansa oficial Galaxy Fold foarte curând în cadrul unui eveniment „surpriză”

30.08.2019
Samsung ar putea lansa oficial Galaxy Fold foarte curând în cadrul unui eveniment „surpriză”

Galaxy Fold a fost în ultimele câteva luni un subiect sensibil pentru Samsung, compania reacţionând rapid la problemele depistate de către cei care au apucat să testeze dispozitivul înainte de apariţia oficială în magazine. Pentru a evita o situaţie similară cu cea a lui Galaxy Note7, compania a decis să amâne lansarea cu mai multe luni, timp în care spune că a „reparat”  toate punctele „fragile” ale dispozitivului. Totuşi, informaţiile despre o nouă dată de lansare s-au lăsat aşteptate, iar acum Samsung pare să se pregătească de o lansare „limitată” care ar putea ave loc foarte curând.

Samsung a vorbit în trecut despre o posibilă dată de lansare stabilită pentru luna septembrie, cândva după lansarea oficială a seriei Galaxy Note10. De atunci însă, nu au mai apărut noi informaţii, însă agenţia de ştiri sud coreeană Yonhap raportează acum pe baza unor surse din industria smartphone-urilor că Galaxy Fold ar putea ajunge în magazine chiar săptămâna viitoare. Se pare că planul iniţial era ca telefonul pliabil să ajungă în magazine cândva spre sfârşitul lunii, însă noul plan este să îl lanseze chiar în prima săptămână din septembrie.

Data pe care Yonhap o menţionează este vineri, 6 septembrie, în prima zi oficială a târgului de tehnologie IFA. Probabil că Samsung speră ca această mişcare să ia publicul prin surprindere, dar să şi eclipseze anunţurile altor companii care vor avea loc în cadrul evenimentului din Berlin. Totuşi, în ciuda faptului că Samsung ar putea prezenta Galaxy Fold din nou la Berlin, după anunţul oficial de la lansarea seriei Galaxy S10, dispozitivul ar putea ajunge doar în magazinele din Coreea de Sud la această dată.

În restul ţărilor în care Galaxy Fold va ajunge în 2019, data de lansare ar putea fi în continuare stabilită pentru sfârşitul lunii septembrie. Zvonurile vorbeau despre o posibilă lansare pe 20 septembrie, data la care ar putea ajunge în magazine şi noile smartphone-uri iPhone 11 de la Apple. În aceeaşi perioadă se zvoneşte că ar urma să aibă loc şi un eveniment de prezentare Huawei, pentru seria Mate 30.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult