Samsung ar putea lansa și telefoane pliabile mai ieftine, începând cu anul viitor

25.09.2023
Samsung ar putea lansa și telefoane pliabile mai ieftine, începând cu anul viitor

Samsung pare că va onora promisiunea pentru telefoane pliabile mai ieftine, cândva anul viitor.

Dezvăluit în luna februarie 2019, prima generație Galaxy Fold a venit cu un preț foarte piperat, dar ușor justificabil pentru un telefon ultra-premium bazat pe un design inovator. Numai că de aici lucrurile au evoluat cam în aceeași direcție, atât Samsung dar și alți jucători din industrie continuând să lanseze doar telefoane pliabile din categoria flagship. Altfel spus, maturizarea tehnologiei s-a reflectat mai degrabă în îmbunătățiri pe partea de fiabilitate și ergonomie, nu și prețul telefoanelor pliabile.

În timp ce unele companii din regiunea Asiei promit deja pliabile la prețuri începând cu 600 de dolari, Samsung pregătește propriul răspuns, sub forma unui flip-phone cu preț de 600-700 dolari.

Potrivit estimărilor formulate de analistul Counterpoint Research, Park Jin, Samsung ar putea livra începând cu anul viitor și telefoane pliabile cu prețuri mai accesibile, însă nu mai devreme de anul viitor. Același analist susține și că vom vedea o creștere semnificativă a pieței de smartphone-uri pliabile începând cu al doilea semestru din 2023, susținută însă de companiile chineze, în timp ce cota de piață a Samsung va scădea.

Astfel, Huawei ar putea lua inițiativa lansând pliabile „entry-level”. Totuși, încadrarea se raportează la actuala ofertă de pliabile high-end li nu piața de telefoane entry-level cu design convențional. Altfel spus, dotările tehnice vor rămâne la un nivel ridicat, în timp ce prețurile vor fi ajustate la un nivel accesibil pentru mai multă lume.

Sunt șanse ca Samsung să includă noua ofertă de telefoane pliabile mai accesibile sub umbrela seriei Galaxy FE, Eventual, vom afla mai multe detalii cu ocazia evenimentul de lansare Galaxy S23 FE, așteptat în perioada imediat următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult