Samsung ar putea readuce chipsetul Exynos în echiparea Galaxy S24

20.04.2023
Samsung ar putea readuce chipsetul Exynos în echiparea Galaxy S24

Livrat în continuare pe telefoane mid-range, chipsetul Exynos ar putea reveni și pe viitoarele modele Galaxy S24, Samsung renunțând la exclusivitatea acordată partenerului Qualcomm.

Deși, nu implică neapărat abandonarea colaborării ”for Galaxy” ce a permis dezvoltarea unei versiuni Snapdragon 8 Gen 2 personalizată pentru seria de telefoane Galaxy S23, anunțul recent privind extinderea parteneriatului cu AMD și alte informații obținute pe surse arată că Samsung pregătește o revenire în forță pentru gama sa de chipseturi. Cel puțin pentru consumatorii din anumite regiuni, sunt șanse mari ca viitoarea serie Galaxy S24 să vină în echipare Exynos, reaprinzând controversele pe tema caracteristicilor de performanță ușor diferite față de echiparea Snapdragon.

Aparent, Samsung va folosi economiile făcute prin selectarea unui chipset de creație proprie pentru a livra mai multă memorie RAM și stocare internă pe telefoanele sale, păstrând mai mult sau mai puțin neschimbate prețurile actuale.

Cât despre specificațiile viitorului chipset, Exynos 2400 ar urma să folosească o versiune optimizată a procesului de fabricație Samsung pe 4nm. Procesorul de tip deca-core este cu 1x Cortex-X4 + 2x Cortex-A720 (frecvențe mărite) + 3x Cortex-A720 (optimizate pentru eficiență) + 4x Cortex-520 (procesarea sarcinilor de fundal). Accelerarea grafică este lăsată în seama unui GPU augmentat cu tehnologiile AMD Radeon.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult