Samsung ar putea simplifica distribuirea actualizărilor firmware pentru consumatorii europeni

26.01.2022
Samsung ar putea simplifica distribuirea actualizărilor firmware pentru consumatorii europeni

Potrivit surselor din industrie, Samsung lucrează la simplificarea procesului de distribuire a actualizărilor firmware pentru dispozitivele folosite de consumatorii europeni. Noua strategie ar urma să fie aplicată pentru toate dispozitivele Samsung de generație recentă, începând cu modelul Galaxy A52.

Concret, Samsung va renunța la diferențierea versiunilor firmware pe criteriu de țară, folosind codificarea CSC (Country Specific Code).

În noua formulă simplificată, fiecare dispozitiv va fi susținut cu o singură linie de actualizări firmware pentru fiecare regiune geografică (ex. SUA, Europa, Asia), fapt ce ar trebui să elimine timpii de așteptare suplimentari pentru consumatorii din piețele de desfacere secundare. Spre exemplu, situațiile în care o nouă revizie firmware este disponibilă utilizatorilor din Germania sau Franța, dar întârzie pentru consumatorii din România sau Bulgaria, ar trebui să fie de domeniul trecutului.

Totodată, este simplificat și accesul la versiunile firmware aflate în stadiul de testare beta, fapt ce ar putea ajuta la scurtarea acestor programe (prin creșterea numărului de utilizatori recrutați în grupul de testare) și lansarea mai rapidă a firmware-ului oficial.

Servind ca model pentru validarea noii strategii, Galaxy A52 a fost primul telefon Samsung distribuit folosind un cod CSC unic pentru toate țările europene. Măsura este acum extinsă la mai multe telefoane Galaxy pregătite pentru lansare în Europa, precum Galaxy S22, A53, A33 și A13.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult