Samsung brevetează senzorul de amprentă care funcționează pe două ecrane simultan

11.10.2021
Samsung brevetează senzorul de amprentă care funcționează pe două ecrane simultan

În timp ce alți producători folosesc cu succes senzorul de amprentă montat pe lateralul carcasei, Samsung pregătește o versiune perfecționată a senzorului de amprentă montat sub ecran.

Descrisă într-un brevet recent acordat, inovația este adresată telefoanelor pliabile și permite folosirea aceluiași senzor de amprentă cu două ecrane în același timp. Vizând în primul rând reducerea costurilor de fabricație a telefoanelor Galaxy Fold, Samsung are în vedere cuplarea ecranului secundar plasat la exteriorul carcasei cu ecranul pliabil găzduit la interior, o singură componentă urmând să asigure citirea amprentei pe ambele ecrane.

Samsung amprentă

Deocamdată, nu este clar în ce măsură va influența această inovație reparabilitatea telefoanelor Galaxy Fold. Știm doar că folosirea noului senzor de amprentă implică prezența unui „culoar” între cele două ecrane, Samsung trebuind să sacrifice o parte din spațiul ce ar fi revenit în mod normal acumulatorului.

Potrivit descrierii furnizate, senzorul de amprentă va funcționa în mod față-verso, având simultan interfață cu ambele ecrane. Probabil, ca și până acum, utilizatorii vor avea nevoie să înregistreze o singură dată semnătura biometrică, amprenta fiind recunoscută cu același nivel de acuratețe pe ambele ecrane.

Din păcate, publicarea acestui brevet nu garantează și includerea inovației descrise într-un produs viitor, cum ar fi noul flagship Galaxy Z Fold 4, scopul putând la fel de bine să fie blocarea unei inovații similare în tabăra competiției.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult