Samsung confirmă problemele cu drenarea bateriei pe telefoanele actualizate la One UI 5.1

12.04.2023
Samsung confirmă problemele cu drenarea bateriei pe telefoanele actualizate la One UI 5.1

Dezvoltată pentru Galaxy S23, actualizarea One UI 5.1 cauzează probleme de compatibilitate pe telefoanele Galaxy S22 și S21, manifestate prin descărcarea accelerată a bateriei.

Update-ul de firmware care trebuia doar să adauge funcțiile nou dezvoltate pentru Galaxy S23 și să optimizeze suplimentar performanțele telefoanelor S22 și S21 a venit cu probleme neprevăzute, o parte dintre utilizatori raportând că utilizarea bateriei pe telefoanele lor a crescut vertiginos după actualizarea de firmware. Aproape două luni mai târziu, Samsung admite în mod oficial problemele semnalate de utilizatori, precizând că neplăcerile sunt parțial cauzate de un bug strecurat în codul aplicației Samsung Keyboard. Informația apare după ce investigațiile făcute de utilizatorii nemulțumiți au dus practic la aceeași concluzie.

Aparent, odată ce este declanșat, bug-ul poate descărca bateria unui exemplar S22 Ultra în aproximativ șapte ore de utilizare moderată. Alți utilizatori de pe forumul Samsung Europa susțin că trebuie să-și reîncarce complet telefonul chiar și de două ori pe zi.

Problemele care se pot manifesta imediat după actualizarea la One UI 5.1 și-ar putea găsi astfel o rezolvare oficială, după ce utilizatorii ghinioniști au recurs la tot felul de „soluții” precum ștergerea cache-ului de date pentru aplicația tastaturii și repornirea telefonului.

Între timp, Samsung continuă să respingă speculațiile cu privire la existența unui defect de proiectare/fabricație a camerei foto inclusă cu telefoanele Galaxy S23 și S23 Plus.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult