Actualizarea One UI 5.1 poate cauza drenarea bateriei pe telefoanele Galaxy S22

22.02.2023
Actualizarea One UI 5.1 poate cauza drenarea bateriei pe telefoanele Galaxy S22

Dezvoltată pentru Galaxy S23, actualizarea One UI 5.1 cauzează probleme de compatibilitate pe telefoanele Galaxy S22, manifestate prin descărcarea accelerată a bateriei.

Patch-ul care trebuia doar să adauge funcțiile nou dezvoltate pentru S23 și să optimizeze suplimentar performanțele telefoanelor S22 a venit cu probleme neprevăzute. Concret, o parte dintre utilizatori raportează că utilizarea bateriei pe telefoanele lor a crescut vertiginos după aplicarea patch-ului.

Descărcarea bruscă a bateriei este demonstrată de unul dintre utilizatorii nemulțumiți folosind o captură de ecran. Aparent, odată ce este declanșat, bug-ul poate descărca bateria unui exemplar S22 Ultra în aproximativ șapte ore de utilizare moderată. Alți utilizatori de pe forumul Samsung Europa susțin că trebuie să-și reîncarce complet telefonul chiar și de două ori pe zi.

Cât despre cauzele acestui „fenomen”, Samsung încă nu oferă o explicație oficială. Potrivit investigațiilor neoficiale, problemele care se manifestă imediat după actualizarea la One UI 5.1 ar putea fi legate de incompatibilități cu tastatura oficială Samsung, sau comutarea nejustificată a telefonului în modul de performanță maximă. Printre soluțiile propuse se numără ștergerea cache-ului de date pentru aplicația tastaturii și repornirea telefonului.

Până acum, Samsung nu a făcut nicio declarație oficială cu privire la patch-ul One UI 5.1 și problemele de compatibilitate raportate de utilizatori Galaxy S22.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult