Samsung confirmă procesorul mid-range Exynos 1080. Îl va prezenta oficial în curâînd

02.11.2020
Samsung confirmă procesorul mid-range Exynos 1080. Îl va prezenta oficial în curâînd

În ultimele câteva săptămâni, zvonurile despre un nou chipset de la Samsung nu s-au concentrat pe modelul high-end de anul viitor, care va sta la baza modelelor Galaxy S21, ci pe un model mid-range cu 5G: Exynos 1080. Atât informațiile neoficiale, cât și reprezentanții Samsung sugerează că acesta va reprezenta un salt impresionant în performanță, putând întrece chiar și modelul Snapdragon 865, flagship-ul celor de la Qualcomm. Acum, Samsung a anunțat oficial data la care vom afla mai multe despre acest procesor.

Exynos 1080 ar putea fi mai puternic decât un Snapdragon 865

Exynos 1080 există cu adevărat și va fi dezvăluit în mod oficial pe 12 noiembrie. Evenimentul de lansare va avea loc în China, unde cel mai probabil, acest procesor va deveni foarte popular destul de repede. Asta pentru că Samsung plănuiește să îl ofere mai întâi producătorilor de smartphone-uri din China, așa cum a făcut-o și în trecut. Companii precum Vivo, Meizu sau chiar Lenovo, au folosit în ultimii ani procesoare de la Samsung pe multe dintre smartphone-urile lor mid-range din gama superioară, iar câteva au ajuns și prin europa (modelul Motorola One Vision, de exemplu).

Informațiile pe care le avem în prezent sugerează că noul chipset Exynos 1080 ar putea să fie echipat cu nuclee Cortex-A78 de la ARM la 3 GHz și cu un GPU Mali-G78, care ar putea oferi o performanță considerată în prezent de top, la un preț mai accesibil. Desigur, un modem 5G de la Samsung va fi integrat în acest procesor. Primele teste cu Exynos 1080 sugerează că poate atinge peste 690.000 de puncte în testul AnTuTu, deci ne putem aștepta în special la o performanță îmbunătățită, în special în jocuri 3D.

Desigur, primele teste cu Snapdragon 875 spun că acesta va oferi un aport de performanță foarte mare față de generația precedentă, deci Exynos 1080 nu va concura cu modele high-end ale altor companii, însă nivelul său de performanță va fi destul de ridicat încât mulți vor fi mulțumiți de ceea ce va oferi un cip mid-range.

sursa: SamMobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult