Samsung confirmă suportul pentru S-Pen pe următorul model Galaxy Z Fold

27.07.2021
Samsung confirmă suportul pentru S-Pen pe următorul model Galaxy Z Fold

Samsung pregătește o nouă lansare de produse pentru data de 11 august. Tradițional, la evenimentul din vară, compania sud coreeană lansa cele mai noi modele din gama Note, însă așa cum a fost anunțat anterior, anul acesta nu vom primi astfel de dispozitive. De altfel, conform unui articol publicat pe blog-ul oficial Samsung, TM Roh, președintele diviziei de dispozitive mobile, sugerează că funcțiile seriei „Note” vor fi integrate în mai multe produse de acum înainte, ceea ce ar putea însemna că seria Note nu se va întoarce. Cu această ocazie, Samsung confirmă și suportul pentru S-Pen pe următoarea generație de dispozitive pliabile.

Galaxy Z Fold3 va fi primul telefon pliabil compatibil cu un stylus S-Pen

Știm deja din surse destul de credibile că Samsung va anunța Galaxy Z Fold3, cel de-al treilea smartphone cu ecran pliabil orientat către productivitate din portofoliul său. Unele zvonuri sugerau că acesta va folosi un S-Pen, dar unul diferit față de ceea ce am văzut în trecut. Samsung confirmă faptul că următoarea generație de telefoane pliabile va putea folosi un stylus, realizat special pentru telefoane cu ecrane pliabile din gama Galaxy Z.

Rămâne de văzut peste două săptămâni dacă Samsung a rezolvat însă problema foliei care protejează ecranul pliabil. Aceasta se zgâria foarte ușor pe modelele anterioare, întrucât este realizată dintr-un plastic moale și nu poate fi înlocuită decât în service-ul Samsung. Dacă această folie a devenit ori mai rezistentă la zgârieturi, ori a fost înlocuită cu altă soluție mai rezistentă, Galaxy Z Fold3 ar putea fi un adevărat înlocuitor pentru seria Galaxy Note de până acum, oferind aceleași avantaje și un ecran pliabil mai generos.

Samsung nu a menționat însă în acest articol nimic despre o cameră foto „ascunsă” în spatele ecranului pliabil. Probabil că dorește să păstreze această „surpriză” până în ultimul moment. Totuși, au fost menționate noi capabilități de multitasking pe telefoanele pliabile, menționând în special servicii Google și Microsoft, precum Duo, YouTube și Teams.

Cu puțin timp înainte de confirmarea Samsung, imagini cu accesorii pentru Galaxy Z Fold3, printre care și o husă care poate găzdui un stylus, au fost publicate pe internet.

sursa: Samsung, 91mobiles

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult