Samsung demonstrează performanța senzorului de 200 megapixeli cu o poză cu pisici. VIDEO

26.05.2022

Samsung a anunțat încă de anul trecut un senzor foto pentru smartphone-uri cu rezoluție de 200 megapixeli, dar până acum nici compania sud coreeană și nici partenerii săi nu l-au integrat într-un produs finit. Deja a fost prezentată cea de-a doua generație de senzor ISOCELL de 200 megapixeli, iar Motorola a confirmat că plănuiește să folosească unul dintre acești senzori pe un telefon în viitorul apropiat, dar Samsung a decis că este necesară o demonstrație a capabilităților acestui senzor. Astfel a apărut un nou clip de promovare care demonstrează ce poți face cu fotografiile capturate cu ajutorul noului senzor de rezoluție înaltă.

Senzorul de 200 megapixeli a fost anunțat încă din 2021

Senzorul de 200 megapixeli nu a fost folosit într-un smartphone, ci a fost conectat la o placă de bază de teste și conectat la un computer care a controlat parametrii de fotografiere. Astfel, au putut fi introduse manual valorile pentru timpul expunere, balans de alb și focalizare, după care fotografia a fost realizată.

Imaginea pe care Samsung a ales să o folosească pentru această campanie de promovare a capabilităților senzorului ISOCELL HP1 a fost cu o pisică, pe care a imprimat-o apoi pe un banner imens, de 616 metri pătrați, realizat din multiple bucăți de material de 2,3 metri fiecare. Acest banner a fost apoi agățat pe fațada unei clădiri, demonstrând astfel că o fotografie realizată pe un senzor de telefon are rezoluția necesară și captează detaliile în așa fel încât poate fi folosită în domenii profesionale, precum cel de advertising, pentru realizarea de reclame.

samsung isocell hp1 200 megapixeli

Probabil că utilizatorii de telefoane cu camere de 200 megapixeli de la Samsung nu vor folosit telefoanele pentru mai mult decât publicarea de fotografii pe Instagram, iar mediul în care Samsung a realizat acest spot publicitar este unul foarte controlat, cu lumină puternică și echipament profesional. Totuși, chiar și senzorii din prezent ai companiei, precum cei de 108 megapixeli de pe modelele „Ultra”, pot realiza deja fotografii impresionante, iar existența unor senzori noi, și mai capabili, sugerează o îmbunătățire a capabilităților de captură a telefoanelor din viitorul apropiat.

Lansarea primelor telefoane cu această tehnologie nu este departe

„Avantajul cel mai mare al senzorului de imagine de 200 megapixeli este că permite utilizatorilor să realizeze o fotografie în care poți face zoom și pe care o poți decupa fără să compromiți calitatea imaginii. Senzorul de 200 megapixeli va deveni în curând soluția optimă pentru înregistrarea video la rezoluție 8K”, au declarat Kaeul Lee și Minhyuk Lee, reprezentanții echipei de senzori din cadrl Samsung.

Conform informațiilor disponibile în acest moment, noul senzor ISOCELL HP1 permite ChameleonCell pixel-binning, o tehnologie care permite gruparea fie a patru pixeli, fie a 16 pixeli, pentru rezultate de 50, respectiv 12,5 megapixeli. Aceste metode de procesare asigură că fiecare pixel final poate avea o dimensiune de 1,28 nm, respectiv 2,56 nm, îmbunătățind astfel detaliile, cât și sensibilitatea la lumină, pentru fotografii mai clare și mai luminoase în condiții mai puțin decât optime.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult