Samsung demonstrează un telefon al cărui ecran se pliază în orice direcție

20.01.2023
Samsung demonstrează un telefon al cărui ecran se pliază în orice direcție

După ce l-a brevetat în urmă cu trei ani, Samsung demonstrează primul telefon pliabil al cărui ecran se pliază atât la interior, dar și către exterior.

Descris drept primul ecran pliabil la 360°, noul design pune la încercare atât versatilitatea balamalei mecanice, cât și pe cea a ecranului OLED, care trebuie să reziste unui regim de utilizare mult mai solicitant, implicând acțiuni de pliere pe două axe.

Secretul pare să fie un nou design de balama care lasă mai mult spațiu pentru ecranul pliat, în același timp modelând ecranul depliat într-o suprafață cât mai plană. Însă inovația celor de la Samsung merge mai departe decât atât, potențialul succesor Galaxy Fold eliminând nevoia unui ecran secundar. Astfel, ecranul principal va fi pur și simplu pliat în direcția opusă, rezultând un telefon cu ecran față-verso.

Conceptul a fost demonstrat în trecut și de rivalul Xiaomi, producătorul chinez sugerând pregătirea unei noi varietăți de telefoane mobile. Însă limitările tehnologice existente în anul 2020 au scos din calcul partea de ecran pliabil, telefonul-concept demonstrat de Xiaomi având ecranul permanent pliat față-verso. În schimb, prototipul demonstrat de Samsung este un pliabil veritabil, fără spațiu lăsat în zona depliere a ecranului.

Probabil că noul concept de design va vedea debutul comercial cândva în anii următori, toate zvonurile de până acum descriind un Galaxy Z Fold 5 cu design îmbunătățit, dar nu radical diferit. Astfel Z Fold 5 va avea un design fără cută vizibilă în modul depliat, telefonul apărând perfect plat atunci când este păstrat în modul pliat. În schimb, ecranul pliabil la 360° va rămâne doar un proiect de viitor pentru Samsung, deocamdată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult