Samsung demonstrează versiunea 5G a lui Galaxy S10 cu peste 3 luni înainte de lansare

03.12.2018
Samsung demonstrează versiunea 5G a lui Galaxy S10 cu peste 3 luni înainte de lansare

Prinşi în competiţia pentru lansarea primului smartphone 5G din lume, oficialii Samsung au decis să sară peste câteva etape, prezentând în faţa camerelor de luat vederi prototipul funcţional al unui telefon Galaxy S10 5G.

Aşteptat să fie dezvăluit abia în martie 2019, la o lună după prezentarea versiunii 4G a telefonului, Galaxy S10 face o scurtă apariţie pentru o demonstraţie live a capabilităţilor 5G. Gestul făcut de Samsung are menirea de a risipi orice îndoieli cu privire la stadiul avansat de pregătire atins de noua serie Galaxy S.

Dincolo de prestaţia oferită, constând în desfăşurarea unui apel video folosind tehnologia 5G, prototipul nu diferă prea de actuala serie Galaxy S9. Telefonul vine cu un ecran nedecupat şi fără perforaţie în dreptul lentilei camerei foto, apărând mai mult ca un demo tehnologic. De altfel, folosirea carcaselor cu design generic pentru dispozitive prototip este o practică des întâlnită la telefoanele Samsung, compania îngreunând astfel clonarea designului final de către producători asiatici specializaţi în falsuri.

Poate mai reprezentative pentru designul final sunt schiţele Galaxy S10 realizate de specialiştii în zvonuri ai publicaţiilor OnLeaks şi 91Mobiles. Imaginile ilustrează prezenţa unui sistem dual camera la partea din faţă, delimitat cu o perforaţie de formă ovală aplicată pe suprafaţa activă a ecranului.

De tip Super AMOLED, ecranul de 6.4” ar urma să ascundă un senzor de amprente cu ultrasunete.

Carcasa cu dimensiuni 157.5 x 75 x 7.8 mm ar urma să păstreze conectorul jack 3.5mm şi difuzorul plasat la partea de jos.

Cu autenticitate discutabilă, un clip de tip video unbox conţine imagini cu spatele telefonului, unde poate fi observat un sistem triple camera cu lentile dispuse pe orizontală.

Potrivit zvonurilor de până acum, Samsung a fixat data de lansare Galaxy S10 pentru luna februarie, preţul versiunii Galaxy S10+ ajungând la 1000 dolari.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult